Foto: nazarboncuk
Ďalšie jedlo, ktoré chutí oveľa lepšie ako vyzerá :) Dusená zelená fazuľka s kuracím mäsom a cícerom. V tomto sparnom počasí chutí najlepšie vychladené Zobraziť celý popisĎalšie jedlo, ktoré chutí oveľa lepšie ako vyzerá :) Dusená zelená fazuľka s kuracím mäsom a cícerom. V tomto sparnom počasí chutí najlepšie vychladené na izbovú teplotu. Môže sa podávať s dusenou ryžou, bulgurom, či len tak samotné, prípadne s bielym jogurtom.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kuracie mäso bez kosti a kože umyjeme, osušíme a nakrájame na malé kocky. Premiešame s paprikovou pastou a kvapkou oleja. Necháme chvíľu odpočívať v chlade.
- 2
Paradajky ošúpeme (sparíme vriacou vodou), nakrájame na kocky, cibuľu nasekáme nadrobno, fazuľky očistíme, umyjeme a nakrájame na 4 - 5 cm kúsky. Pripravíme si cícer (použila som mrazený).
- 3
V hrnci zohrejeme olej a opekáme cibuľu do sklovita. Pridáme roztlačený cesnak a ešte chvíľku opekáme. Vložíme kuracie mäso a na silnom plameni opečieme, až sa mäso zatiahne. Chvíľu podusíme vo vlastnej šťave a potom pridáme fazuľku, cícer a nakrájané paradajky. Zastrekneme citrónovou šťavou (tej sa netreba báť, pokojne aj z jedného citróna) a podlejeme vodou. Osolíme, okoreníme a dusíme do mäkka, asi 30 minút.
- 4
Na záver ochutíme chilli korením a sušenou mätou. Hotové jedlo necháme trocha vychladnúť.Je to ozaj výborná voľba ak máte chuť v lete na niečo varené, ale pritom ľahké a svieže. Dobrú chuť! :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
no, tak to mam za sebou a mozem hodnotit. bolo to super, syn sa napchaval az sa mu robili hrce za usami. chvalil s plnymi ustami. spravila som sice male zmeny, ale aj tak to bolo super. :-) dala som 1 ks kuracieho prsa, pol kocky prirodneho domaceho tofu (to ja vopcham hocikde, maso-nemaso), cicer som mala suseny, namoceny a uvareny a kedze po chladnicke behala taka malicka osamela cukinka, tak som ju pokrajala a hodila do hrnca, nech sa mi v tej chladnicke neboji, chudinka. bolo to famozne, masa bolo tak malo, ze sa skoro nedalo najst, takze to s radostou budem robit aj bez neho aj bez tofu. :-) a ze to budem robit casto, to si mozete byt iste. bolo to naozaj velmi dobre, aj v tom mojom prevedeni.
ja som odjakziva nemäsová. alebo skor malomasova. od detstva, nie preto, ze v poslednych rokoch je to akasi moda alebo ze by som mala dajake psychobloky kvoli laske ku zvieratam, jednoducho preto, ze mi to nechuti. obcas zjem ale ... načo. ja aj ten najuzasnejsi steak vymenim v pohode za pecenu papriku alebo zapekany karfiol a ked uz vysmazane, a nezdrave a prézle, tak miesto rezna najradsej vysmazany zeler alebo kalerab. :-) a ked som objavila tvoje recepty, moje sojove srdce poskocilo radostou, lebo som nasla hrbu novych inspiracii. varim skutocne vela z jedal, na ktore si sem pridala recepty a v tichosti sa nad plnym tanierom vytesujem. takze var, foť a pridávaj, mysli aj na moj zaludok. :-))) aha, a ze dakujem. jana