Tavuklu yeşil fasulye

Autor receptu: nazarboncuk

Ďalšie jedlo, ktoré chutí oveľa lepšie ako vyzerá :) Dusená zelená fazuľka s kuracím mäsom a cícerom. V tomto sparnom počasí chutí najlepšie vychladené na izbovú teplotu. Môže sa podávať s dusenou ryžou, bulgurom, či len tak samotné, prípadne s bielym jogurtom.

3-4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kuracie mäso bez kosti a kože umyjeme, osušíme a nakrájame na malé kocky. Premiešame s paprikovou pastou a kvapkou oleja. Necháme chvíľu odpočívať v chlade.
  2. Paradajky ošúpeme (sparíme vriacou vodou), nakrájame na kocky, cibuľu nasekáme nadrobno, fazuľky očistíme, umyjeme a nakrájame na 4 - 5 cm kúsky. Pripravíme si cícer (použila som mrazený).
  3. V hrnci zohrejeme olej a opekáme cibuľu do sklovita. Pridáme roztlačený cesnak a ešte chvíľku opekáme. Vložíme kuracie mäso a na silnom plameni opečieme, až sa mäso zatiahne. Chvíľu podusíme vo vlastnej šťave a potom pridáme fazuľku, cícer a nakrájané paradajky. Zastrekneme citrónovou šťavou (tej sa netreba báť, pokojne aj z jedného citróna) a podlejeme vodou. Osolíme, okoreníme a dusíme do mäkka, asi 30 minút.
  4. Na záver ochutíme chilli korením a sušenou mätou. Hotové jedlo necháme trocha vychladnúť.Je to ozaj výborná voľba ak máte chuť v lete na niečo varené, ale pritom ľahké a svieže. Dobrú chuť! :)