Foto: janka5
Postup
-
1
Z mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások. Z múky, štipky soli, vajca, a vykysnutého kvásku vymiešame cesto.
-
2
Nechame vykysnuť.
-
3
Ja mam misku kysku .
-
4
a tu je moje cesto vykysnute.
-
5
cesto dam na pomučenu dosku
-
6
Na pomúčenej doske potom cesto vyvaľkáme asi na 1 cm vysoko.
-
7
Rozkrájame na štvorce asi 7x7 cm , do stredu dáme pol lyžice lekváru a každý štvorec zabalíme a vytvarujeme do okrúhlej buchtičky.
-
8
asi takto
-
9
Do väčšieho širšieho kastrólu nalejeme vodu a privedieme k varu. Potom naň priviažeme špagátikom plátienko, môže byť utierka . Dáme opäť na sporák, keď voda opäť začne vrieť, znížime teplotu tak, aby pomaličky vrela. Na utierku skladáme buchty, necháme medzi nimi medzery, a zakryjeme celý hrniec s buchtami iným hrncom alebo misou tak, aby para neunikala mimo. Buchty takto paríme 7minút.
-
10
Hotové horúce buchty posypeme mletým makom alebo kakaom, práškovým cukrom a prelejeme rozpusteným maslom.Dobrú chuť!!!!!!!!!!!
buď pochválený za to , že si mal odvahu do toho sa pustiť.
Už som všeličo navaril a upiekol . ale toto nie. Kde ma niečo kysnúť
som stratený. Buď prekysnuté , nedokysnuté a ani neviem koľko
pary ide na jednu buchtu. Nikdo o tom nepíše. A stejne ich nemám .
Ak by si si predsa netrúfol, skús si pozrieť komentáre k tomuto receptu, tie ťa povzbudia:
varecha.pravda.sk/recepty/parene-buchty-fotorecept/7312-r...
a fotka č.4 je najsamlepšia ... vystihla si moment ... :)))