Tapiokový puding so skaramelizovanými hruškami a kardamómom

skolavareniapolusSkolaVareniaPolus, 13. mája 2017 12:00
Ďalšie recepty »

Recept od Martiny Grňovej (www.foodlover.sk), ktorý si vyskúšali výhercovia marcového kola našej súťaže Varíme s Varechou v škole varenia - Radosť variť v bratislavskom Poluse.

3
porcie
15 min
tepelná úprava

Suroviny

60 g
200 ml (60% podiel kokosu)
200 ml
1/2 ks
1 - 2 PL
1 ks (najlepšie druh Williams)
1 PL (alebo ghee, kokosový olej)
štipka
1/2 ČL

Postup prípravy

  1. 1

    Tapiokové perly namočíme na 15 minút. Scedíme a dáme do hrnca s vodou a kokosovým mliekom. Vanilkový struk pozdĺžne prekrojíme a vyškriabeme z neho nožom semienka. Semienka i struk pridáme do hrnca. Varíme na miernom plameni za stáleho miešania, kým puding nezhustne (cca 10 minút). Odstránime struk a pridáme med.

    Tapiokový puding so skaramelizovanými hruškami a kardamómom - obrázok 1
  2. 2

    Hrušky nakrájame na mesiačiky.

    Tapiokový puding so skaramelizovanými hruškami a kardamómom - obrázok 2
  3. 3

    Opekáme ich z oboch strán na masle alebo ghee alebo kokosovom oleji, kým nezhnednú (neskaramelizujú).

    Tapiokový puding so skaramelizovanými hruškami a kardamómom - obrázok 3
  4. 4

    Keď sú skaramelizované, posypeme ich kardamómom a premiešame.

    Tapiokový puding so skaramelizovanými hruškami a kardamómom - obrázok 4
  5. 5

    Ešte teplý puding nalejeme do misiek, navrch nakladieme skaramelizované hrušky a polejeme výpekom z opekaných hrušiek.

    Tapiokový puding so skaramelizovanými hruškami a kardamómom - obrázok 5
  6. 6

    Mandľové lupienky jemne opražíme na suchej panvici.

    Tapiokový puding so skaramelizovanými hruškami a kardamómom - obrázok 6
  7. 7

    Ozdobíme mätou a opraženými mandľovými lupienkami.

    Tapiokový puding so skaramelizovanými hruškami a kardamómom - obrázok 7
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist