Frittata

Talianska frittata

Autor receptu: redakcia

Teplá večera z panvice.

4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. V miske vyšľaháme metličkou vajcia s 2 PL vody a zľahka osolíme. Prisypeme najemno nakrájané listy mäty, pažítky, petržlenovej vňate, oregana, tymianu a premiešame.
  2. Na panvici rozohrejeme maslo, nalejeme vaječnú zmes, nemiešame a pečieme na miernom ohni asi 3 minúty. Potom vareškou opatrne nadvihneme frittatu od okrajov, aby sa pod ňu dostal vzduch, a dopekáme ďalších 5–10 minút, kým povrch získa krémovú konzistenciu.
  3. Hotovú frittatu podávame s natrhaným prosciuttom, dochutíme ju čerstvo zomletým čiernym korením.