keďže máme cuketovú sezónu, tak ďalší jednoduchý recept...namiesto tagliatelle môžme použiť akékoľvek cestoviny....
2
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 400 g nastrúhaná |
|
| 3 strúčiky |
|
| 200 ml alebo jogurt |
|
| , korenie |
|
| , môže byť aj iný syr |
|
| 1 PL |
|
| Na tagliatelle: | |
| 100 g |
|
| 1 ks |
|
| 1 PL |
|
Postup
-
1
Na oleji si opražíme jednu tretinu cukety. Neskôr pridáme zvyšok cukety a cesnak. Chvíľku popražíme. Nakoniec osolíme a okoreníme.
-
2
Medzitým si pripravíme domáce tagliatelle. Z múky, vajca a vody si pripravíme cesto, ktoré rozvaľkáme a dobre pomúčime.
-
3
Cesto zrolujeme a nakrájame na širšie pásiky.
-
4
Uvaríme v osolenej vode. Stačia 2až3 min. V mise zmiešame scedené tagliatelle s pripravenou cuketou a kyslou smotanou. Hotové posypeme syrom.
-
5
Muž si to obohatil o šunku a feferóny:o)









Najradsej mam "jednohrncove" (pouzil som jeden hrniec :-) ), rychle, zeleninove jedla. Doporucujem.
plk...muž si pokazil svoje...ja som mala svoju porciu...:o) ale nebolo ani to jeho zlé...ale originál bol lepší...:))))
Normalne som dostal chut spravit si take este raz na veceru. Ale uz nemam cuketu. A zabudol som predtym napisat - miesto smotany som dal smotanovy jogurt (mas napisane aj v recepte). A postruhanu cuketu, trochu osolenu, som nechal odstat a vyzmykal z vody.
Tento recept odkladam, je presne podla mojej chuti.