Tagliatelle s cuketou, smotanou a cesnakom

Autor receptu: mariana33

keďže máme cuketovú sezónu, tak ďalší jednoduchý recept...namiesto tagliatelle môžme použiť akékoľvek cestoviny....

2
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na oleji si opražíme jednu tretinu cukety. Neskôr pridáme zvyšok cukety a cesnak. Chvíľku popražíme. Nakoniec osolíme a okoreníme.
  2. Medzitým si pripravíme domáce tagliatelle. Z múky, vajca a vody si pripravíme cesto, ktoré rozvaľkáme a dobre pomúčime.
  3. Cesto zrolujeme a nakrájame na širšie pásiky.
  4. Uvaríme v osolenej vode. Stačia 2až3 min. V mise zmiešame scedené tagliatelle s pripravenou cuketou a kyslou smotanou. Hotové posypeme syrom.
  5. Muž si to obohatil o šunku a feferóny:o)