Tento recept mi dala kamarátka, minimálne som ho upravila a tu je výsledok...
180 minút
príprava
príprava
20-30 minút
na 190-200 °C
na 190-200 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 1 kg |
|
| 2 |
|
| 200 ml |
|
| 2 kocky |
|
| 700 ml |
|
| do kvásku |
|
| podľa potreby |
|
| Plnka: | |
| 6 ks |
|
| 1 ks |
|
| 300 g |
|
|
|
|
| na vymastenie plechu |
|
| na potretie |
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Z mlieka, cukru a droždia urobíme kvások. Zmiešame s múkou, žĺtkami, olejom a soľou a vymiesime cesto. Necháme nakysnúť. Zemiaky uvaríme v šupke a ošúpeme. Vykysnuté cesto rozvaľkáme, na cesto nastrúhame palmarín.
-
2
Na palmarín nastrúhame uvarené, vychladnuté zemiaky, osolíme.
-
3
Na to postrúhame údený syr.
-
4
Všetko spolu poskladáme ako na lístkové cesto. Cesto prekladáme 3x po 15min.
-
5
Po treťom raze cesto vyvaľkáme, vykrajujeme kolieska, kladieme na vymastený plech a potierame vajíčkom.
-
6
Posypeme sezamom a dáme piecť.
-
7
Hotovo. Mali sme 4plechy...pokým sa dopiekol posledný z prvého polovica záhadne zmizla:o)









Diskusia k receptu