Svieža veľkonočná torta
Foto: 27janka
Dnes sme s dcérou upiekli sviežu tortu a keďže je veľkonočný piatok, rozhodli sme sa ju nazvať Veľkonočná torta. Základnou surovinou je mrkva, ktorú Zobraziť celý popisDnes sme s dcérou upiekli sviežu tortu a keďže je veľkonočný piatok, rozhodli sme sa ju nazvať Veľkonočná torta. Základnou surovinou je mrkva, ktorú v bežnej torte nečakáte, výsledok nás však veľmi, milo prekvapil, chutí výborne.
porcií
príprava
na 175 °C
Suroviny
Cesto: | |
4 ks |
|
1 hrnček |
|
2 hrnčeky |
|
1 hrnček |
|
2 ČL (BIO) |
|
1/2 ČL |
|
2 ČL |
|
1 ks (BIO) |
|
2 ČL |
|
9 ks |
|
1 hrnček |
|
Plnka: | |
250 g |
|
250 g |
|
2 PL |
|
1 ks (BIO) |
|
|
Postup
-
1
v mise si vyšľaháme cukor, BIO vanilínový cukor a vajíčka, potom pridáme všetky suché suroviny a olej, znova vyšľaháme. Nakoniec zľahka zamiešame na jemno nastrúhanú mrkvu a posekané vlašské orechy.
- 2
Tortovú formu vyložíme papierom na pečenie a vylejeme cesto, ktoré pečieme v rúre vyhriatej na 175 °C 60 minút.
- 3
Kým sa pečie torta pripravíme si plnku. V mise vymiešame tvaroh, pochúťkovú smotanu, 1 BIO vanilínový cukor, 2 polievkové lyžice práškového cukru, kto má rád sladšie plnky, môže dať 3/4 hrnčeka a podľa chuti šťavu z citróna.
- 4
Upečený korpus necháme vychladnúť, rozrežeme na polovicu a natrieme 1/3 plnky, priklopíme druhou polovicou korpusu a rovnomerne natrieme zvyšnou plnkou. Ozdobíme a dáme do chladničky stuhnúť.
Tiež torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu