Svieža veľkonočná mrkvová torta
Svieža veľkonočná mrkvová torta

Svieža veľkonočná torta

27janka - bez fotky27janka, 14. apríla 2017
Svieža veľkonočná torta
Foto: 27janka

Dnes sme s dcérou upiekli sviežu tortu a keďže je veľkonočný piatok, rozhodli sme sa ju nazvať Veľkonočná torta. Základnou surovinou je mrkva, ktorú v bežnej torte nečakáte, výsledok nás však veľmi, milo prekvapil, chutí výborne.

12
porcií
40 minút
príprava
60 minút
na 175 °C

Suroviny

Cesto:
4 ks
1 hrnček
2 hrnčeky
1 hrnček
2 ČL (BIO)
1/2 ČL
2 ČL
1 ks (BIO)
2 ČL
9 ks
1 hrnček
Plnka:
250 g
250 g
2 PL
1 ks (BIO)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    v mise si vyšľaháme cukor, BIO vanilínový cukor a vajíčka, potom pridáme všetky suché suroviny a olej, znova vyšľaháme. Nakoniec zľahka zamiešame na jemno nastrúhanú mrkvu a posekané vlašské orechy.

  2. 2

    Tortovú formu vyložíme papierom na pečenie a vylejeme cesto, ktoré pečieme v rúre vyhriatej na 175 °C 60 minút.

  3. 3

    Kým sa pečie torta pripravíme si plnku. V mise vymiešame tvaroh, pochúťkovú smotanu, 1 BIO vanilínový cukor, 2 polievkové lyžice práškového cukru, kto má rád sladšie plnky, môže dať 3/4 hrnčeka a podľa chuti šťavu z citróna.

  4. 4

    Upečený korpus necháme vychladnúť, rozrežeme na polovicu a natrieme 1/3 plnky, priklopíme druhou polovicou korpusu a rovnomerne natrieme zvyšnou plnkou. Ozdobíme a dáme do chladničky stuhnúť.

    Svieža veľkonočná torta - obrázok 4
Recept je zaradený do kategórií:
Varíme s Varechou, Múčne jedlá, Dezerty, Na sladko, Torty, Pečené

Diskusia k receptu

mitzy
Mrkvové koláče a torty sú neskutočná dobrota!
evanaaa
Dobré cesto, dobrá plnka, trochu ma mätie ten Bio vanilíový cukor, lebo ak je Bio, nemal by byť vanilkový?
maximamaximova
9 ks mrkva ??? Veľkosť ako malíček ? Robievam tento recept s 28 dkg mrkvy a bez múky len s orechami a korpus mám vyšší ako tento, niekde je asi chyba v recepte.