Svieža veľkonočná mrkvová torta
Svieža veľkonočná torta
Autor receptu: 27janka
Dnes sme s dcérou upiekli sviežu tortu a keďže je veľkonočný piatok, rozhodli sme sa ju nazvať Veľkonočná torta. Základnou surovinou je mrkva, ktorú v bežnej torte nečakáte, výsledok nás však veľmi, milo prekvapil, chutí výborne.
12 porcií |
40 minút príprava |
60 minút na 175 °C |
Postup
- v mise si vyšľaháme cukor, BIO vanilínový cukor a vajíčka, potom pridáme všetky suché suroviny a olej, znova vyšľaháme. Nakoniec zľahka zamiešame na jemno nastrúhanú mrkvu a posekané vlašské orechy.
- Tortovú formu vyložíme papierom na pečenie a vylejeme cesto, ktoré pečieme v rúre vyhriatej na 175 °C 60 minút.
- Kým sa pečie torta pripravíme si plnku. V mise vymiešame tvaroh, pochúťkovú smotanu, 1 BIO vanilínový cukor, 2 polievkové lyžice práškového cukru, kto má rád sladšie plnky, môže dať 3/4 hrnčeka a podľa chuti šťavu z citróna.
- Upečený korpus necháme vychladnúť, rozrežeme na polovicu a natrieme 1/3 plnky, priklopíme druhou polovicou korpusu a rovnomerne natrieme zvyšnou plnkou. Ozdobíme a dáme do chladničky stuhnúť.