Sviečkovica s kuskusom a so zeleninou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
45 minút na 100 °C |
Postup- Očistenú hovädziu sviečkovú sprudka opečieme z každej strany. Osolíme a okoreníme, pridáme bylinku a zabalíme do potravinárskej fólie alebo alobalu. Sviečkovicu dáme do teplovzdušnej rúry zohriatej na 100 °C na 45 minút, potom vyberieme a krájame na hrubšie plátky.
- Záhradnú zeleninu podusíme na masle a dochutíme soľou, korením a cukrom.
- Do bieleho jogurtu pridáme olivový olej, čerstvý koriander, soľ a korenie.
- Kuskus vysypeme do misky, osolíme, okoreníme, pridáme čili, cesnak a zalejeme vriacim vývarom. Necháme 5 – 7 minút postáť. Pred podávaním premiešame spolu s olivovým olejom.
|