Sviečkovica s kuskusom a so zeleninou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
45 minút
na 100 °C

Postup

  1. Očistenú hovädziu sviečkovú sprudka opečieme z každej strany. Osolíme a okoreníme, pridáme bylinku a zabalíme do potravinárskej fólie alebo alobalu. Sviečkovicu dáme do teplovzdušnej rúry zohriatej na 100 °C na 45 minút, potom vyberieme a krájame na hrubšie plátky.
  2. Záhradnú zeleninu podusíme na masle a dochutíme soľou, korením a cukrom.
  3. Do bieleho jogurtu pridáme olivový olej, čerstvý koriander, soľ a korenie.
  4. Kuskus vysypeme do misky, osolíme, okoreníme, pridáme čili, cesnak a zalejeme vriacim vývarom. Necháme 5 – 7 minút postáť. Pred podávaním premiešame spolu s olivovým olejom.