Kuracie prsia

Sviečková z kuracích pŕs (fotorecept)

Autor receptu: eruska25

Chutný obed.

4
porcie
15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kto nepozná Halali, je to sterilizovaná zelenina na sviečkovú. V Čechách to dostať kúpiť, u nás som to nevidela. Ja si to na jeseň zaváram (recept nájdete TU, pozn. red.). Kto nemá Halali, dá si mrkvu, petržlen a zeler.
  2. Kuracie prsia osušíme a osolíme. V hrnci vyškvaríme kocky slaniny a prsia opečieme z každej strany, aby sa zatiahli.
  3. Prsia vyberieme, orestujeme nakrájanú cibuľu.
  4. Pridáme pohár zeleniny Halali.
  5. Vložíme aj prsia, podlejeme trochu vodou a dusíme. Stačí 30 minút.
  6. Mäkké prsia vyberieme, zeleninu rozmixujeme, vlejeme smotanu a prevaríme. Podľa potreby dochutíme soľou, citrónovou šťavou. Ani veľa netreba, lebo v zmesi Halali je všetko.
  7. Podávame s knedľou a brusnicami. Dobrú chuť.