Kuracie prsia
Sviečková z kuracích pŕs (fotorecept)
Autor receptu: eruska25
Chutný obed.
4 porcie |
15 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup- Kto nepozná Halali, je to sterilizovaná zelenina na sviečkovú. V Čechách to dostať kúpiť, u nás som to nevidela. Ja si to na jeseň zaváram (recept nájdete TU, pozn. red.). Kto nemá Halali, dá si mrkvu, petržlen a zeler.
- Kuracie prsia osušíme a osolíme. V hrnci vyškvaríme kocky slaniny a prsia opečieme z každej strany, aby sa zatiahli.
- Prsia vyberieme, orestujeme nakrájanú cibuľu.
- Pridáme pohár zeleniny Halali.
- Vložíme aj prsia, podlejeme trochu vodou a dusíme. Stačí 30 minút.
- Mäkké prsia vyberieme, zeleninu rozmixujeme, vlejeme smotanu a prevaríme. Podľa potreby dochutíme soľou, citrónovou šťavou. Ani veľa netreba, lebo v zmesi Halali je všetko.
- Podávame s knedľou a brusnicami. Dobrú chuť.
|