Bravčové mäso
Sviečková z bravčového mäsa (fotorecept)
Autor receptu: vlastadorisa
Dlho sme nemali omáčku, ktorá sa podáva k sviečkovej. Doma sme mali len bravčové mäso a tak som uvarila túto dobrotu aj z tohto mäsa.* Omáčku pripravujem zásadne s kyslou smotanou a
zeleninu v nej nemixujem. Šľahačku a ten
džem na vrchu tiež u nás nikde nechce,
takže tu je moja sviečková podľa mňa.
4 porcie |
20 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Bravčové mäso nakrájané na plátky osolíme, okoreníme a posypeme hladkou múkou. Sprudka ho z oboch strán osmahneme na oleji v panvici. Odstavíme z ohňa.
- Do hrnca s olejom pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, osmahneme ju a potom pridáme orestované mäso aj s výpekom.
- Pridame nastrúhanú mrkvu a petržlen, podlejeme vodou a dusíme. Ešte pridáme soľ.
- Po uvarení vmiešame nakoniec kyslú smotanu, v ktorej sme rozmiešali hladkú múku.
- Hotovú omáčku necháme ešte prevrieť, skontrolujeme mäkkosť mäsa a môžeme podávať.
- Knedľu som kúpila, neviem ju pripravovať, tak mi prepáčte.