Bravčové mäso

Sviečková z bravčového mäsa (fotorecept)

Autor receptu: vlastadorisa

Dlho sme nemali omáčku, ktorá sa podáva k sviečkovej. Doma sme mali len bravčové mäso a tak som uvarila túto dobrotu aj z tohto mäsa.* Omáčku pripravujem zásadne s kyslou smotanou a zeleninu v nej nemixujem. Šľahačku a ten džem na vrchu tiež u nás nikde nechce, takže tu je moja sviečková podľa mňa.

4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Bravčové mäso nakrájané na plátky osolíme, okoreníme a posypeme hladkou múkou. Sprudka ho z oboch strán osmahneme na oleji v panvici. Odstavíme z ohňa.
  2. Do hrnca s olejom pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, osmahneme ju a potom pridáme orestované mäso aj s výpekom.
  3. Pridame nastrúhanú mrkvu a petržlen, podlejeme vodou a dusíme. Ešte pridáme soľ.
  4. Po uvarení vmiešame nakoniec kyslú smotanu, v ktorej sme rozmiešali hladkú múku.
  5. Hotovú omáčku necháme ešte prevrieť, skontrolujeme mäkkosť mäsa a môžeme podávať.
  6. Knedľu som kúpila, neviem ju pripravovať, tak mi prepáčte.