Sviečková v papilote a cibuľové koláčiky fotorecept

alexdidi - fotkaalexdidi, 15. decembra 2011
Sviečková v papilote a cibuľové koláčiky (fotorecept)
Foto: alexdidi
4
porcie
90 minút
príprava
30+10 minút
na 200/180 °C

Suroviny

600 g
Marináda:
200 ml
2 strúčiky
2 cm čerstvý
 čerstvý
Dokončenie:
Koláčiky cesto:
100 g
100 g
125 g
1 KL +PDP
Koláčiky plnka:
500 g
2 PL
1 strúčik
1/2 KL
100 ml




Postup

  1. 1

    Pripravíme si cesto zmiesením všetkých surovín do gule.Vo fólii ju roztlačíme na placku a odložíme na hodinu do chladničky.

    Sviečková v papilote a cibuľové koláčiky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Očistenú cibuľu pokrájame na tenké kolieska a na oleji opekáme na strednom plameni asi 10 minút.Pridáme cesnak,tymian a premiešame.Plameň zmiernime a opekáme 30 minút,kým cibuľa nezmäkne a neskaramelizuje.Nepripáliť!Občas premiešame.

    Sviečková v papilote a cibuľové koláčiky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ku koncu podlejeme vínom,osolíme a okoreníme.Necháme vychladnúť.

    Sviečková v papilote a cibuľové koláčiky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Mäso pokrájame na hrubšie plátky a vložíme do marinády.V chladničke marinujeme aspoň hodinu.

    Sviečková v papilote a cibuľové koláčiky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Rúru vyhrejeme na 200stC.Vychladené cesto rozvaľkáme a vykrojíme 12 koliesok.Poukladáme ich do priehlbní v plechu na mafiny.

    Sviečková v papilote a cibuľové koláčiky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Naplníme cibuľovou plnkou, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 20 minút do zlatista.

    Sviečková v papilote a cibuľové koláčiky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Kým sa nám koláčiky pečú vyberieme mäso z marinády,osušíme papierovým obrúskom a opečieme na grilovacej panvici.Stačí po 1minúte z každej strany.

    Sviečková v papilote a cibuľové koláčiky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Z papiera na pečenie vystrihneme obdĺžniky 30x40cm,ponoríme na sekundu do studenej vody a položíme na ne porcie opečeného mäsa.Navrch dáme vetvičky rozmarínu z marinády a pokvapkáme olivovým olejom.

    Sviečková v papilote a cibuľové koláčiky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Papier preložíme a dobre uzatvoríme.Prenesieme do rúry(ked sme vybrali koláčiky),teplotu znížime na 180stC a pečieme 10 minút.Papilota sa má pekne nafúknuť.Vyberieme z rúry a pred rozbalením necháme chvíľu odpočinúť.

    Sviečková v papilote a cibuľové koláčiky (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Do výpeku z mäsa pridáme marinádu,zredukujeme a dochutíme.Získanou redukciou polejeme mäsové medajlónky na tanieri a naservírujeme k nim aj koláčiky.

    Sviečková v papilote a cibuľové koláčiky (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    P.S. Koláčiky sú chutné aj studené alebo ich môžeme zmraziť.

Diskusia k receptu

afataga
krasne, dala by som sa pozvat :-) ale nechcelo by sa mi s tym prplat
frezia68
To je jeden z krásnych receptov,vidieť,že rada vyváraš a máš pre koho a ešte si aj labužník(predpokladám? ).To jedlo samo pozýva k stolu :-)
babidka
krasne - uz som dala do KK. A nie je to az taka piplacka :-) Mne vzdy najviac trva urobit to vrecko z papiera / robievam v papilote ryby- teda lososa/ a tak rada vyskusam aj svieckovu . Tesim sa :-)
evanaaa
Tak toto je recept aj postup ako od odborníka, najprv som s myslela, že ho sem da niektorý šéfkuchár, aj preto máš môj obdiv. Ono by to nebola ani taká piplačka, väčší problém je tá pravá sviečková, ani neodhadujem, čo by stála. Ale -lahôdka.
alexdidi
Ďakujem za komentáre,@babidka ,tiež robím rada v papilote ryby aj kuracie prsia,tak ako ryby dávam surové,len s bylinkami a sú výborné,šťavnaté....@evanaaa ,máš pravdu so sviečkovou,ale mne sa podarilo ju kúpiť veľmi výhodne(čo sa nestáva často),tak som to využila....@frezia68 ,áno,rada varím,najradšej vždy niečo nové skúšam a našťastie aj mám pre koho,ako píšeš....
tinca
@alexdidi mala si šťastie, lebo teraz je nekresťanská cena sviečkovej, to už budú hltať len boháči. Pekný rcp:)
jamarlen
@alexidi , ešteže som tento recept objavil - kráľovské jedlo, už viem, čo bude naše najštedrejšie, pekne, aj z košíčkami... škoda, že si neuviedla celé menu - kvôli predjedlu, aj zákusku - istotne si to vieš chuťovo harmonicky zostaviť a nás naučiť.... to portské tam muselo robiť zázraky, takýto karamel mäsku svedčí:)))
jamarlen
tak, @alexidi , už to máme za sebou - naozaj krásna štedrá večera. vďaka za toto menu. košíčky sme robili aj z bezlepkovej múky, skvelé boli, ale nabudúce dáme tučnejší tvaroh, použili sme teraz 2,5 %, boli dobré, no možno tvrdšie....teším sa na tvoju novoročnú ponuku:))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia