Svadobné koláče

medovnicek - fotkamedovnicek, 17. septembra 2014

Recept som získala na http://bonvivani.sk/recepty/svatebni-kolace, je to recept z Velkých Bílovic. Musím povedať, že som s receptom maximálne spokojná, výborné cesto, koláčiky som piekla Zobraziť celý popisRecept som získala na http://bonvivani.sk/recepty/svatebni-kolace, je to recept z Velkých Bílovic. Musím povedať, že som s receptom maximálne spokojná, výborné cesto, koláčiky som piekla v nedeľu a ešte dnes boli super vláčne.

Suroviny

Na cesto:
250 ml vlažné
3 ks
1 ks
200 g
1 bal.
65 g čerstvé
35 g
30 g
125 ml
200 g
400 g
50 ml
1 ČL
Na plnku:
42 g
500 g
1 bal.
2 ks
Na vrch:
1 ks na potretie
 troška do vajca
 na posýpku




Postup

  1. 1

    Mlieko zohrejeme, pridáme trošku cukru a kvasnice a necháme vzísť kvások. Žĺtky, vajce, cukor, vanilkový cukor dáme do misky a vyšľaháme do peny. Do väčšej misy preosejeme múku, pridáme 1 vanilkový pudingový prášok, ušľahanú hmotu, kvások, citrónovú kôru, um, soľ.

    Svadobné koláče - obrázok 1
  2. 2

    Vypracujeme cesto - dôkladne, až sa na ňom budú robiť bubliny. Poprášime ho zľahka múkou, prikryjeme a necháme v teple vykysnúť. Potom ho znovu premiesime a necháme ešte cca 15 minút kysnúť.

    Svadobné koláče - obrázok 2
  3. 3

    Zároveň si pripravíme plnku - ja som ich všetky robila len tvarohové, posýpku a rozšľaháme vajce s mliekom na potieranie. Na plnku som použila 250 g tvarohu kapucín a 250 g ochuteného tvarohu z Raja. Dala som oba do čistej utierky, dôkladne vyžmýkala z vody, pridala pudingový prášok, cukor a žĺtka. Všetko som dobre vymiešala. Na potieranie vyšľaháme vajce s trochou (cca 1 PL) mlieka. Posýpku som robila od oka - hladká múka, práškový cukor, citrónová kôra a maslo.

  4. 4

    Vykysnuté cesto vykrajujeme kávovou lyžičkou a kladieme na pomúčenú dosku.

    Svadobné koláče - obrázok 4
  5. 5

    Každý kúsok roztiahneme a dáme náplň. Položíme hrozienko - ja som ho nedávala. Tvarohové koláče sa robia guľaté, lekvárové sú tiež guľaté a nahore sa do kríža nastrihnú nožničkami, orechové sa robia rohlíčky, ktoré ozdobne nastriháme, makové majú tvar tyčiniek a tiež ich nahore nastrihneme.

    Svadobné koláče - obrázok 5
  6. 6

    Zabalíme do buchtičky

    Svadobné koláče - obrázok 6
  7. 7

    Namočíme vo vajíčku, ktoré sme rozšľahali s mliekom

    Svadobné koláče - obrázok 7
  8. 8

    A obalíme v drobenke

    Svadobné koláče - obrázok 8
  9. 9

    Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a ešte necháme troška kysnúť.

    Svadobné koláče - obrázok 9
  10. 10

    V predhriatej rúre na 220 C ich upečieme do ružova. Po upečení ich necháme chvíľku na plechu, aby nám neklesli.

    Svadobné koláče - obrázok 10

Diskusia k receptu

pacinka
Tiež som ich už viackrát robila z tej bonvivanskej stranky, sú fantastické.
salinka
...som vedela, že tieto lákavé, kysnuté balíčky sú od teba:-)
babkamt
rada pečiem z kysnutého cesta. Recept sa mi páči, ukladám do kk,upútala ma citrónová kôra v mrveničke. Určite ich upečiem.5*
pavas
@medovnicek skús k plnke pridať 3 - 4 hrozienka, tak to robila moja nebohá mama. Ona si to cesto vyvaľkala a vykrajovala poldecákom a drobenku stlačila medzi tri prsty a pritlačila na povajíčkovaný koláčik.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia