Zemiakový šalát
Švábsky zemiakový šalát (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Sľúbila som, že pridám recepty zo švábskej kuchyne. Ich kuchyňa sa vyznačuje šporovlivosťou, jednoduchosťou a skoro vždy sú
to recepty zo surovín, ktoré máme vždy doma. *Tento šalát je jednoduchý a podávali ho k údenému bôčiku. Dnes som k nemu
urobila syrové fašírky, keďže sa začal pôst.
4 porcie |
30 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemiaky som uvarila v šupke. Keď vychladli, nakrájala som ich na malé kocky.
- Červenú cibuľu som nakrájala na tenké kolieska.
- Pridala som ju k zemiakom a poliala iba troškou oleja.
- Všetko som posypala soľou.
- Posypala červenou mletou paprikou.
- Pripravila som nálev tak, že som zmiešala 6 lyžíc vody s lyžicou octu a lyžicou cukru.
- Poliala som šalát, len 5 lyžicami nálevu.
- Všetko som zmiešala. Treba dať do chladničky na chvíľku schladiť a môže sa podávať. Spravidla ho podávali k nakrájaným plátkom údeného vareného bôčiku.
- Ja som urobila syrovú fašírku taktiež podľa ich receptu. Nastrúhala som 100 g údeného syra, pridala som pol rohlíka nakrájaného na drobné kocky, troška červenej cibule a jedno vajce. Všetko som zmiešala a urobila fašírky, ktoré som obalila v múke.
- Vyprážala som na oleji s maslom.
- Hotové som vyložila na kuchynský papier.
- Hotový ľahký obed. Prajem vám dobrú chuť.