Zemiakový šalát

Švábsky zemiakový šalát (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Sľúbila som, že pridám recepty zo švábskej kuchyne. Ich kuchyňa sa vyznačuje šporovlivosťou, jednoduchosťou a skoro vždy sú to recepty zo surovín, ktoré máme vždy doma. *Tento šalát je jednoduchý a podávali ho k údenému bôčiku. Dnes som k nemu urobila syrové fašírky, keďže sa začal pôst.

4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky som uvarila v šupke. Keď vychladli, nakrájala som ich na malé kocky.
  2. Červenú cibuľu som nakrájala na tenké kolieska.
  3. Pridala som ju k zemiakom a poliala iba troškou oleja.
  4. Všetko som posypala soľou.
  5. Posypala červenou mletou paprikou.
  6. Pripravila som nálev tak, že som zmiešala 6 lyžíc vody s lyžicou octu a lyžicou cukru.
  7. Poliala som šalát, len 5 lyžicami nálevu.
  8. Všetko som zmiešala. Treba dať do chladničky na chvíľku schladiť a môže sa podávať. Spravidla ho podávali k nakrájaným plátkom údeného vareného bôčiku.
  9. Ja som urobila syrovú fašírku taktiež podľa ich receptu. Nastrúhala som 100 g údeného syra, pridala som pol rohlíka nakrájaného na drobné kocky, troška červenej cibule a jedno vajce. Všetko som zmiešala a urobila fašírky, ktoré som obalila v múke.
  10. Vyprážala som na oleji s maslom.
  11. Hotové som vyložila na kuchynský papier.
  12. Hotový ľahký obed. Prajem vám dobrú chuť.