Sushi
Sushi v štýle „cha han donburi“
Autor receptu: patincatsomekitchen
Donburi je tradičné japonské jedlo, je to miska dusenej ryže pripravovaná s rôznymi
surovinami. Receptov na cha han donburi je niekoľko,
základ ale vždy tvoria hríby, kukurica a vajíčka. Recept som trošku poupravila a zároveň
som sa rozhodla, že ho použijem ako plnku do
sushi. Ak chcete sushi robiť pre viac ľudí, dávku zdvojnásobte. V prípade, že chcete skúsiť
samotný cha han bez sushi, obyčajnú ryžu vopred
uvarte a potom iba zamiešajte do „plnky“.
Postup
- Dajte variť ryžu na sushi.
- 400 g šampiňónov je hmotnosť neočistených.
Šampiňóny očistite. Na panvici rozohrejte olivový olej a šampiňóny sprudka opečte.
- Pridajte kukuricu, fazuľové lusky, pór. Lahôdkové tofu a zázvor nastrúhajte nahrubo a pridajte ho do zmesi. Pridajte čierne korenie.
Tofu pridávať vôbec nemusíte a aj tak bude recept výborný, môžete skúsiť obe verzie a porovnať, ktorá vám chutí viac.
- Pridajte sójovú omáčku. Samotná omáčka je dosť slaná, preto zmes už soliť netreba.
- Keď je ryža uvarená, nechajte ju dobre vychladnúť.
Nachystajte si riasy na sushi.
Na riasu naukladajte ryžu, rovnomerne navrstvite plnku a zatočte.
Podávajte so sójovou omáčkou.
.