Sushi

Sushi v štýle „cha han donburi“

Autor receptu: patincatsomekitchen

Donburi je tradičné japonské jedlo, je to miska dusenej ryže pripravovaná s rôznymi surovinami. Receptov na cha han donburi je niekoľko, základ ale vždy tvoria hríby, kukurica a vajíčka. Recept som trošku poupravila a zároveň som sa rozhodla, že ho použijem ako plnku do sushi. Ak chcete sushi robiť pre viac ľudí, dávku zdvojnásobte. V prípade, že chcete skúsiť samotný cha han bez sushi, obyčajnú ryžu vopred uvarte a potom iba zamiešajte do „plnky“.

Suroviny

Postup

  1. Dajte variť ryžu na sushi.
  2. 400 g šampiňónov je hmotnosť neočistených. Šampiňóny očistite. Na panvici rozohrejte olivový olej a šampiňóny sprudka opečte.
  3. Pridajte kukuricu, fazuľové lusky, pór. Lahôdkové tofu a zázvor nastrúhajte nahrubo a pridajte ho do zmesi. Pridajte čierne korenie. Tofu pridávať vôbec nemusíte a aj tak bude recept výborný, môžete skúsiť obe verzie a porovnať, ktorá vám chutí viac.
  4. Pridajte sójovú omáčku. Samotná omáčka je dosť slaná, preto zmes už soliť netreba.
  5. Keď je ryža uvarená, nechajte ju dobre vychladnúť. Nachystajte si riasy na sushi. Na riasu naukladajte ryžu, rovnomerne navrstvite plnku a zatočte. Podávajte so sójovou omáčkou. .