Superrýchle samokysky (fotorecept)
	        Autor receptu: boise
	         
	        
	        Keď tak na to pozerám, za chvíľu tu dostanem indiánske meno: "tá, čo si všetko zjednodušuje". Ale môžem ja za to že ma rýchle a jednoduché recepty fascinujú? Buchty bez čakania kým cesto vykysne. Veď to je hotový sen. :)
| 
				  	  
				  	20 minút príprava  | 
				  	  
				  	40 minút tepelná úprava  | 
Postup
- Do mlieka pridáme 2 lyžice kryštálového cukru a dáme zohriať.
 - Kým sa mlieko zohrieva, do misky si pripravíme múku, pridáme trošku soli a štipku sódy bikarbóny.
 - Do polovice zohriateho mlieka si rozdrobíme kocku droždia a necháme podrásť.
 - Do nádobky s múkou, soľou a sódou bikarbónou vlejeme mlieko s droždím, olej a prilievame druhú polovicu mlieka. Vypracujeme cesto.
 - Cesto by sa nemalo veľmi lepiť na ruky. Aby sa vám s ním ľahšie pracovalo, môžte si ruky potrieť olejom.
 - S cestom HNEĎ pracujeme, rukou vytvarujeme "placku" a vyrežeme štvorce. Plníme lekvárom /makom, tvarohom, čím len chcete/.
 - Ukladáme vedľa seba na plech vystlatý papierom, alebo vymastený a vysypaný múkou. Každú buchtu potrieme z hora a zo strán olejom - aby sa buchty po upečení pekne oddeľovali.
 - Šup s tým do rúry na 180 stupňov na 40-45 minút. Mojich 180 stupňov a 40-45 min. berte len ako odporúčanie, treba to sledovať, keďže každá rúra pečie inak...
 - Potom už len posypať cukrom a papať :)
 - Z toho istého cesta je možné pripraviť záviny, ovocný koláč s posýpkou, alebo osie hniezda ;)