Superrýchle samokysky (fotorecept)

Autor receptu: boise

Keď tak na to pozerám, za chvíľu tu dostanem indiánske meno: "tá, čo si všetko zjednodušuje". Ale môžem ja za to že ma rýchle a jednoduché recepty fascinujú? Buchty bez čakania kým cesto vykysne. Veď to je hotový sen. :)

20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do mlieka pridáme 2 lyžice kryštálového cukru a dáme zohriať.
  2. Kým sa mlieko zohrieva, do misky si pripravíme múku, pridáme trošku soli a štipku sódy bikarbóny.
  3. Do polovice zohriateho mlieka si rozdrobíme kocku droždia a necháme podrásť.
  4. Do nádobky s múkou, soľou a sódou bikarbónou vlejeme mlieko s droždím, olej a prilievame druhú polovicu mlieka. Vypracujeme cesto.
  5. Cesto by sa nemalo veľmi lepiť na ruky. Aby sa vám s ním ľahšie pracovalo, môžte si ruky potrieť olejom.
  6. S cestom HNEĎ pracujeme, rukou vytvarujeme "placku" a vyrežeme štvorce. Plníme lekvárom /makom, tvarohom, čím len chcete/.
  7. Ukladáme vedľa seba na plech vystlatý papierom, alebo vymastený a vysypaný múkou. Každú buchtu potrieme z hora a zo strán olejom - aby sa buchty po upečení pekne oddeľovali.
  8. Šup s tým do rúry na 180 stupňov na 40-45 minút. Mojich 180 stupňov a 40-45 min. berte len ako odporúčanie, treba to sledovať, keďže každá rúra pečie inak...
  9. Potom už len posypať cukrom a papať :)
  10. Z toho istého cesta je možné pripraviť záviny, ovocný koláč s posýpkou, alebo osie hniezda ;)