Super šťavnatá banánovo-tvarohová bábovka bez pridanej múky a tuku videorecept
Jeden z úplne najobľúbenejších receptov z mojej stránky a kníh. Táto bábovka je super šťavnatá, chutná, osviežujúca, sýta (a naviac aj zdravá)! Vhodná Zobraziť celý popisJeden z úplne najobľúbenejších receptov z mojej stránky a kníh. Táto bábovka je super šťavnatá, chutná, osviežujúca, sýta (a naviac aj zdravá)! Vhodná je na raňajky aj ako dezert. Bábovka je bez múky a bez pridaného tuku, sladená medom. Pripraviť si ju môžete v ľubovoľnej forme (na bábovku, koláč, srnčí chrbát, muffiny..). Vyskúšajte ju, určite vám a vašim blízkym bude chutiť :)
porcií
príprava
na 170 °C
Foto: fitka3010
Postup
-
1
Banány spolu s tvarohom roztlačíme vidličkou a zmiešame dokopy. Pridáme vajcia, sladidlo a ostatné suroviny poriadne premiešame. Keď sú suroviny prepojené, cesto vylejeme do silikónovej formy na štandardne veľkú bábovku.
- 2
Pečieme zhruba 35 - 40 minút na 170 stupňoch (dĺžku pečenia si prípadne upravte podľa výkonnosti vašej rúry), kým bábovka nezačne chytať zlatú farbu. Odporúčam použiť silikónovú formu, inak sa bábovka môže pripiecť k forme alebo nedržať tvar.
- 3
Po dopečení ju nechajte úplne vychladnúť (aspoň 15 min) a až potom ju vyklopte z formy a narežte. Ak sa rozpadáva, dajte ju na 1 - 2 hodiny do chladničky a vyklopte až potom. Je výborná ihneď po upečení, no ešte šťavnatejšia je na druhý deň po odležaní v chladničke. Dobrú chuť :)
Tiež bábovka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Afi, takové to je. Nemůže to být jiné. Múka a cukr sú "plnidlo" - tím hmota nabude, zpevní - prostě dělají strukturu strukturou. Kdežto sám tvaroh, banán, med jsou od přírody jaké - lepkavé. Ani pečení zázrak neudělá. Ale pro toho, kdo jiné nesmí, je to fajn a zlaté.
Ono to má byť mazľavé, šŤavnaté, presne ako píše @Haji - nie je tam nič, z čoho by vznikla klasická koláčová/bábovková konzistencia. Ale keď to vyskúšate podľa tohto receptu, snáď zistíte, prečo je tento recept taký obľúbený. Nepoznám nikoho komu nechutil :)
Podle mě tomu pomůže vychladit v lednici, líp drží konzistenci. Tedy: podávat vychlazené.
presne tak, vravím to aj vo videu ;)
Ďakujem! Vo videu je bábovka ukázaná aj pekne z prierezu. Dúfam že bude chutiť :)
Určite skúste, je to mňamka :)
Dalo by sa to pripraviť aj z jedného druhu (odporúčam radšej jemný).
No tak si ma ukecala :-), prilezitostne skusim, v tom mojom rcp. nie je tvaroh. A tu si vsetci tykame, teda skoro vsetci, tak sa pridaj.