Šunkové fliačky (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Pýtala som sa manžela , čo mám uvariť. Bez uvažovania zahlásil šunkové fliačky. Je to jeho obľúbené jedlo. Tento recept mám od môjho otca.

35 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si potrebné suroviny. Varené údené mäso,vajíčka , kyslú smotanu,masť, fliačky,muškátový orech a citrón.Pridala som aj za žufanku vody , v ktorej som varila údené mäso.
  2. Oddelila som bielka od žĺtkov.Do misy som nastrúhala kôru z jedného citróna a muškátový orech.Vymiešala som to a pridala ešte kyslú smotanu. Ja som mala aj načatú . Bola v nej asi do tretiny téglika, tak som ju ešte pridala.Okorenila a osolila som masu.
  3. Mäso som pomlela.
  4. Do vymiešanej smotany s masťou a kyslou smotanou som pridala poleté mäso.Fliačky som uvarila v slanej vode.
  5. Zo 4 bielkov a štipky soli som ušľahala tuhý sneh.Pridala som uvarenú cestovinu. Nakoniec tuhý sneh. Plech som vymastila a vysypala strúhankou.
  6. Na plechu som hnotu uhladila a dala piecť na 180 asi 35 minút.
  7. Tu sú už upečené šunkové fliačky.
  8. Kým sa mi obed piekol , tak som spravila čerstvý šalát. Robila som ho z čínskej kapusty , jednej nastrúhanej mrkvy , pridala som pór , červenú mäsitú papriku a bledú tenkostennú papriku. Trochu som ho osolila , pridala som olivový olej , trošku cukru a ocot. Vrch som ozdobila nakrájanou rajčinou a petržlenovou vňaťou.