Foto: arwen789
Tento skvelý koláčik je letným hitom našej rodiny, je veľmi svieži a vždy sa po ňom len tak zapráši :-D
Suroviny
Cesto: | |
4 ks |
|
100 ml |
|
100 ml |
|
200 g |
|
200 g |
|
1 ks |
|
Krém č.1: | |
2 ks |
|
300 ml |
|
400 ml |
|
1 ks |
|
Krém č.2: | |
800 ml |
|
2 ks |
|
200 g |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Žĺtky s cukrom vymiešame do penista, pomaly pridávame olej, mlieko a múku s práškom do pečiva. Potom to cesta zapracujeme sneh z bielkov. Následne ho vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme pri 200 °C asi 20-25 minút. Cesto po upečení necháme vychladnúť.
- 2
Šľahačky v prášku si rozmiešame v mlieku a vyšľaháme. Kyslú smotanu zmiešame s vanilkovým cukrom a zľahka do nej zapracujeme šľahačku. Potom krém natrieme na vychladnuté cesto. V tomto štádiu je dobré si koláč odložiť do chladničky, pokým si dokončíme aj druhý krém.
- 3
Asi 200 ml vody uvaríme s cukrom. Vo zvyšnej vode si rozmiešame 2 Zlaté klasy a šumienku. Za stáleho miešania zmes vlejeme do vriacej vody s cukrom a spolu varíme, pokým nám hmota nezhustne. Takto pripravený krém necháme poriadne vychladnúť a potom ho natrieme na vrch koláča a ten odložíme ešte na hodinu do chladničky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ďakujem za tip