Šúľance

Šúľance s tvarohom a tekvicovým kompótom

Autor receptu: redakcia

5
porcií
90 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Šúľance: Zemiaky uvarené v šupke ošúpeme a necháme vychladnúť. Studené zemiaky zomelieme alebo najemno postrúhame, osolíme, pridáme hladkú múku, vajce a dobre vymiešame na tuhé cesto. Z hotového cesta vyvaľkáme dlhé hrubé šúľky, ktoré nakrájame na malé kúsky. Tie ušúľame do tvaru šúľancov a varíme v osolenej vode, kým nevyplávajú na povrch.
  2. Tekvicový kompót: Tekvicu nakrájame na približne rovnako veľké kocky. Z vody a cukru urobíme sirup, do ktorého vložíme nakrájanú tekvicu, nakrájaný očistený pomaranč a povaríme. Nakoniec pridáme šťavu z citróna. Tekvicu preložíme do pohárov, zalejeme sirupom, v ktorom sa varila, a sterilizujeme približne 10 minút.
  3. Na taniere naložíme šúľance, na ne dáme tvaroh a tekvicu z kompótu. Podľa chuti môžeme pocukrovať.