Štvorvrstvové maslové pečivo fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 6. septembra 2013

Pečivo ,ktoré som piekla, robievam často..ja ho volám sviatočné, lebo ho obyčajne pečiem v piatok popoludní a potom máme v sobotu a Zobraziť celý popisPečivo ,ktoré som piekla, robievam často..ja ho volám sviatočné, lebo ho obyčajne pečiem v piatok popoludní a potom máme v sobotu a v nedeľu na raňajky..vynikajúce s pomazánkami, ako aj džemom a k tomu si robíme kakao..

16
porcií
130 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

450 g
25 g
250 ml
1 PL
podľa chuti
1 PL
90 g




Postup

  1. 1

    Najprv som si z vlažnej vody, cukru a droždia pripravila kvások..múku som preosiala, pridala do nej soľ, lyžicu oleja a vykysnutý kvások..

    Štvorvrstvové maslové pečivo (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    poriadne som vymiesila nelepivé cesto...posypala múkou a nechala vykysnúť 1 hod.

    Štvorvrstvové maslové pečivo (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    vykysnuté cesto som vyložila na pracovnú dosku..

    Štvorvrstvové maslové pečivo (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    cesto som premiesila a rozdelila na 4 časti..

    Štvorvrstvové maslové pečivo (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    každú časť som ihneď začala vaľkať...urobila som z neho koleso o priemere 35 cm.

    Štvorvrstvové maslové pečivo (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    vyvaľkané cesto som preložila na prestreté plátno na stole a vaľkala ďaľšie..keď boli všetky vyvaľkané...nechala som roztopiť maslo a potrela som poriadne prvé cesto..to maslo je akurát na potieranie 3x..

    Štvorvrstvové maslové pečivo (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    na prvú časť som uložila druhú a zase som poriadne potrela maslom..a uložila tretiu..posledná štvrtá časť sa nepotiera.. cesto som rozdelila najprv na 8 častí a potom ešte na ďalších 8..takže spolu 16 kusov pečiva...

    Štvorvrstvové maslové pečivo (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    a začala som cesto rolovať do tvaru rohlíkov...cesto netreba pritláčať, aby mohlo nakysnúť..jemne stočiť..

    Štvorvrstvové maslové pečivo (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    plech som vystlala pečiacim papierom a cesto som uložila..zakryla som ho útierkou a nechala podkysnúť 45min..potom som zapla trúbu a nechala vyhriať na 200st. pred pečením, som pečivo potrela rozšľahaným vajíčkom a posypala sezamom..

    Štvorvrstvové maslové pečivo (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    upečené pečivo..v reze vyzerá krásne...pečivko je chutné a chrumkavé...

    Štvorvrstvové maslové pečivo (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    pokúsila som sa nafotiť v reze, ale fotka nie je vydarená...čo ma mrzí...v reze vyzerá ako lístkové cesto..a prajem vám dobrú chuť..

    Štvorvrstvové maslové pečivo (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

eviana
Nádherné rohlíčky... skvelý recept, isto niekedy vyskúšam, ďakujem za super inšpiráciu :)
boise
ejha, zas nebudem spat kym to nespravim :D dakujem, zatial slintavo ukladam, kedze zajtra idem mimo civilizacie...ale ja sa vratim! :D
emka9
krásne a určite chutné:) vyskúšam..
luss44
to sú ako maslové croissanty, vyzerajú parádne, musím ich vyskúšať
hubata
Tak nie 3-vrstvové ako lístkové cesto, ale 4-vrstvové podľa @izabella929 !!!
Voňajú až sem a naozaj si ich dokážem predstaviť to krásne nedeľné ráno: rohlíčky a kakavko. Tomu moja dcéra vraví vôňa domova.
izabella929
Ste všetci milí a ja som rada, že vás tento skvelý recept zaujal..ak upečiete, napíšte mi prosím o tej chuti..) ďakujem vám veľmi pekne za komenmtáre..@hubata...presne si to vystihla..pečivko vonia domovom.-)))
sracz
... predpoklad skvelej chuti, na základe výsledku Tvojich šikovných rúk, milá @izabella929 ma doslova "núti" byť cez "vajkend" pochválený!!! Ďakujem a blahoželám k ďalšej Tvojej dobrote!
methi
Krasne su. Aj ja takto robim, lebo klasicke listkove sa mi nedarilo.
izabella929
@sracz...ve ľmi vďačne ti ho doporučujem..ale pokiaľ ho budeš robiť ty sám, mám jednu dobrú radu..vyvaľkané cesto ulož na taký podnos, aby sa ti dalo na ňom aj cesto pokrájať..tým som myslela to, že nevyvaľkaj všetky cestá a potom začni natierať maslom a ukladať vrstvy, ale každé vyvaľkané cesto ulož na podnos potri na hrubo maslom a vyvaľkaj ďalšie a ukladaj na seba v poradí, ako vyvaľkáš..ja som si s ním poradila, ale treba počítať na to, že cesto vďaka kvásku pracuje a nemusí sa ti podariť ukladanie vrstiev..prajem veľa úspechov a určite neoľutuješ námahu, je to veľmi chutné pečivo a krásne vyzerá, ako sa lístkuje...ďakujem pekne za milý komentár...)
izabella929
@methi.. ďakujem pekne za milý komentár, od teba si to zvlášť veľmi cením.-))veľmi dobre sa s cestom pracuje a veru hádam aj 5 rokov pečiem tieto rožky, len nie vždy mám čas na fotenie..
anina6
veľmi pekné rohlíčky, samozrejme som si ich uložila a najbližšie ich upečiem.
methi
Ja do nich vkladam kocku horkej cokolady a robim take vankusiky. Decka su z toho uplne paf ;)
amelie
@izabella , neodolala som a upiekla som ich dnes v noci. sú skvelé chutia takmer ako pravé francúzske croissanty, ktoré robievam tým zriedkavejšie čím som staršia, lebo si vyžadujú dosť zložitú prípravu. Tvoje rožky sa im vyrovnajú a mohla by si patentovať nenáročný postup. ĎAKUJEM, @izabella :-)
neposed
prekrasna praca, uzasny vysledok, ukladam do KK a co najskor vyskusam. Vdaka za recept
mariamka
musim sa pridat do zastupu obdivovatelov, nebude to to plundrove cesto? su velmi krasne @izabellka uz na pohlad, robim tak, ako @methi s kockou cokolady, fakt sa idu utlct :))
izabella929
@amelie...m áš môj obdiv...) vnoci si piekla, to je teda poriadna fuška...ďakujem ti za vyskúšanie môjho receptu a výsledok to je skutočné pohladenie mojej duše..sú fakt skvelé a veľmi sa teším, že vám chutia.-))ďakujem pekne..)
izabella929
@methi..som rada, že taký skvelý recept inovujete..) Miška, máš môj veľký obdiv ohľadom tvojich receptov..)) si veľmií šikovná..ďakujem a určite vložím kocku čokolády, pretože ja čoko milujem...)
izabella929
@danda3..haha , ,,rad zlatej verešky,,,to hádam nie...! sú tu odomňa omnoho šikovnejšie kucháročky...majú viac času na realizáciu v kuchyni..kým ja lietam od roboty, cez záhradu a kopu povinností..iba útržky času sem investujem..možno cez zimu,,,viac budem mať času, ak nebude veľa snehu na odhadzovanie...))ďakujem za túto udelenú cenu.-)
izabella929
Všetkým , ale všetkým komplet, aj tým, ktorí iba nakukli a nepísali, veľmi pekne ďakujem za milé komentáre aj nákuk.-)))
izabella929
@esi...pozrela som link...videla som ako zložito sa s tým pohrávaš...až toľko času nevenujem pečeniu,,,každý bochník úhľadne vyvaľkať...tak na to by som asi nemala trpezlivosť..krásne to vyzerá aj nafotené precízne...)) krásne dielo a ja som tento recept prehliadla...alebo si nepamätám..šikuľka...)
2254_1348559633 - profilový obrázok
goe
goe
Krásne a dnes ich aj upečiem. Vnúčik sa bude tešiť aj tí ostatní. Vďaka.
havino
izabelka, chrumkavé, vnútri nadýchané, maslové, krehké, výborné. Ja ich mám z grahamovej a semolinovej múky, nemôžem už piecť z bielej, ale sú super.


izabella929
@havino.. úžasne krásne sa ti vydarili a úplne jedno z akej múky...každý pečie z takej, akú môže..prekrásna práca a ja sa strašne teším, že si vyskúšala tento báječný recept a hlavné, že ste s výsledkom spokojní...ďakujem pekne.-))
izabella929
@margaretka28..u ž sa teším na tvoje dielo a spokojnosť.-)))@pusta..ve ľmi pekne ďakujem za pochvalu aj hviezdičky...)))jednu takú obrovskú by som veľmi potrebolvala, aby si vedela vážiť dielo mojich rúk a stačí, aby ma občas pohladila po upracovaných rukách...)
hanka56
Jsou nádherné a vypadají jednoduše, rcp ukládám
spetkasoli
teda@izabellka , poviem ti, dnes som mala ufff, narocny den, ale stihla som tuto tvoju dobrotu a to bolo teda nebicko v papulke, ohromnu dobrotu si nam tu ponukla a som velmi rada, ze som tieto tvoje super rohlicky vyskusala. Robila som tvarohove a zopar, lebo uz nebol tvaroh som spravila s kockou horkej cokoladky a bolo to vyborne a vsetkym velmi chutnalo a tiez som upiekla aj vynikajuce cesnakove palicky od@methi-Michaelky a obom vam posielam ohromnu pochvalu od vdacnych konzumentov z CR. Dievcata ste ohromne sikovne a posielam vam petihviezdickovy pozdrav a tesim sa na dalsie dobroty, lebo vy nikdy nezklamete nase chutove bunky:)
pusta
@izabellka929 , veľmi dobre ti rozumiem...tiež by som práve teraz veľmi potrebovala to isté, čo ty a preto ti to z celého srdca úprimne prajem :-)))
izabella929
@stacy77777..dr žím ti palce.-))@spetkasoli...ve ľmi sa teším a zo srdca ďakujem za vyskúšanie môjho receptu a že to bolo ,,nebíčko v papuľke,,o tom nepochybujem a som rada, že vám chutili.-))@pusta..osud v detských papučkách si rád zahrava s človekom..)@palokuchki..u ž sa teším, ako vám budp chutiť..)máš nádhernú rodinku, bude ochutnávačka.-)@tinca..te ší ma , že ťa zaujali..)) Všetkým vám veľmi pekne ďakujem za úžasne milé komentáre...))
jarabinka
super,,,krásne nadychané s bielou kavou mňamka,,klobuk dolu,,urcite vyskusam....
orchidea
Pripájam sa k všetkým pochvalným komentárom...veľmi pekný receptík, určite vyskúšam...***
margaretka28


výborné dakujem za recept :-) nemám ich síce také pekné, ako Ty ale minuli sa rýchlosťou blesku :-)
methi
S tvarom som sa prilis nepohrala, len som ich zabalila ako babatko do perinky, maslom som nesetrila. Vyborne pecivo!



jerica
@izabella929 gratulujem k peknej výhre, želám ti výhru zo srdca, zaslúžené :-) !! viem čo obnáša varenie s fotením !
angast
gratulujem ti k vyhre. ty si ju zasluzis za kazdy recept.
palokuchki
@izabella929 , srdecne ti gratulujem k vyhre. Tesim sa s tebou, ze si vyhrala taku peknu cenu. Nech ti dobre posluzi. Velmi si to zasluzis. Pridavas stale vyborne a velmi pekne spracovane recepty . Nie si vypocitava a necakas len na cas, ked bude vyhlasena sutaz.
izabella929
@palokuchki..danielka , veľmi pekne ďakujem za blahoželanie a od teba si to veľmi vážim..Varecha je pre mňa maminka, ktorú už nemám a vy hodnotíte moju prácu aj za ňu..nikdy semj nedávam recepty kôli výhre,ale pre vás všetkých a hlavne pre svoju radosť, lebo varenie, pečenie a zaváranie je môj krásny koníček..pre mňa vaše kladné slová a následne po vyskúšaní receptov ďakovné slová znamenajú strašne veľa a ja vám ďakujem všetkým, že ste...)
tiginko
Izka pripájam sa ku gratuláciám, málokto si to zaslúži viac ako ty, jednak za tvoju neúnavnú akčnosť v kuchyni, usilovnosť a perfektné sprostredkovanie receptov a postupov. A okrem toho je cítiť, že máš veľmi dobré srdiečko :-)
mariamka
zasluzena vyhra, @izabelka velmi ti to prajem, keby sa dalo pridam este 3 pekarne a dakeho robota, co ta troska odbremeni, plus nejaky wellnes pobyt, lebo ty si ako "perpetum mobile" :)
izabella929
@tiginko..ja ti veľmi pekne ďakujem.-))ste pre mňa všetkým, koľkí ste tu na Vareche a ja vás mám všetkých úprimne rada..) keď otvorím túto stránku a som strašne unavená, práve vtedy tu nájdem milé slová od vás a hneď zabudnem na únavu..
izabella929
@mariamka..ve ľmi pekne ďakujem za gratuláciu.-))) no, vystihla si to presne...určite a som presvedčená o tom, že únava sa už čoskoro dostaví..ale keby som odišla na wellnes pobyt, bol by to strašne dráhý, lebo dom by som mala na tisíc % vykradnutý..takže v dnešnej dobe iba sedieť na bobku a ešte ani to nie je záruka, že sa niečo nestane..na veľké šťastie, už všetko zamrzlo a okrem sadenia cesnaku už ma nič iné nečaká..a cez zimu tu budem čvirikať, dlhé večeri treba nejak stráviť...len ja dlho nedokážem kludne sedieť, aspoň ruky musím zamestnať..ešte pred pár rokmi sme štrikovali, háčkovali,vyšívali...všetko vyšlo z módy a veru okrem PC veru nič iné nie je..tak popridávam všetko recepty, ktoré ešte pre vás mám pripravené..dlhujem aj @sraczovi jeden sľúbený sedliacky recept.. určite mu urobí radosť...)
tiginko
Izabelka ty bývaš uprostred počernej osady?? Kúp si poriadnu petlicu a bež si niekam oddýchnuť :-)
akeber
Krásny recept, gratulujem k zaslúženým výhram ♥ aj nugátové rezy sú fantastické :-)
manya
blahoželám, výhra je zaslúžená, obdivujem tvoje recepty a isto vyskúšam aj tento.
aroooo
vyhodnotenia som objavila až dnes /3dni som nedostala výpis nových receptov/, srdečne blahoželám, plne zaslúžená odmena
kika1212
@izabelka , z celého srdca Ti blahoželám, výhru si zaslúžiš za všetky recepty, ktoré tu pridávaš. Teba a Tvoje diela považujem za veľkú ozdobu Varechy. Uži si výhru dlhé roky v láske, šťastí, zdraví...:) Nech Ti je veľkým pomocníkom:)
izabella929
@tatranka..som veľmi rada, že ťa tu vidím Martuška..) tebe sa chcem osobitne poďakovať za to, že si bola tá, ktorá mi ukázala cestu na Varechu, bola ústretová v mojich nesmelých začiatkoch a stála pri mne v dobrom aj zlom..Tvoje slová pre mňa vždy znamenajú veľa..takže sa ti chcem v prvom rade poďakovať za gratuláciu a v druhom rade, za to, že si.-))))
nadasky
24. októbra 2010 som pridal tento recept,ale vyzerajú dobre.
radost
@nadasky
toto je úplne iný postup-ako ten váš..porovnajte pozornejšie..výsledkom sú rožky..ale rozdielny postup-rozdielna chuť..dobrý večer vám..:-)
andrea2005
tak toto vyskúšam hneď keď zhodím sviatočné kilečká :D vyzerajú FANTASTICKY!!!
lasocka
@izabella929 su naozaj fantastickéé!!! dopiekli sa pred hodinou a zo 16 kuskov mi ostalo 9.../ a to som sama doma:)/.vydarili sa na prvýkrat a hned na 100%...postupovala som podla tvojich rad pre @sracz ...ešte raz vdaka:)
izabella929
@lasocka...tomu uverím...) sú hebučké ako páper, chutné no proste nemajú chybu.-) ďakujem pekne za vyskúšanie receptu.-))) nech sa darí dielo....
janger
@izabelka , aj ja som tieto tvoje rozteky uz davnejsie vyskusala. A zase sa na ne chystam...Posielam ti fotku, ako sa mi podarili. Boli velmi chutne :-). Dakujem za recept :-).







izabella929
@janger...ve ľmi pekne ďakujem za vyskúšanie receptu.-) vydarili sa ti nádherne, priam ukážkovo...) som veľmi rada, že vám aj chutili.-)
obor123
Ahoj Izka, dnes som utiekla Tvoje fantastické maslové rohliky. Celej rodine veľmi chutili.
salinka
Milá @izabelka , ďakujem ti za výborné rožteky. Musím sa priznať (ale poviem to len tebe:-) Bola som taká nedočkavá, že som si ihneď zamiesila cesto aj s maslom. Až potom som dočítala celý postup:-( Hanbím sa za takú lajdáckosť, ale môžme ti všetci potvrdiť, že rožky boli vynikajúce aj tak. Nabudúce robím podľa postupu:-)


janea
Ja tu stale objavujem nieco nove (jedno lepsie jak druhe!:) a tieto rozky som nasla iba vcera. To sa neda nevyskusat @izabellka , cosi uzasne, tak dobre som este nejedla! Moc ti dakujem za inspiraciu. S tym cestom sa robi perfektne, pokial sa dobre vymiesa (ja pouzivam robot). Nelepi sa, dobre sa gula, no parada. Nemala som sezam, tak som nedala navrch nic. Na skusku som dala do niektorych marcipan, do druhych marcipan s kakaom a tie som posypala orechami a cukrom. Vyborne! Ale aby som uz celkom odpadla, nabuduce dam viac marcipanu a dam aj cokoladu, ako tu niektori robili. Tie rozky su vsak samo osebe fantazia. S tymi orechami mi trosku pripominaju trdelniky, ibaze su este chutnejsie. Ja ze si par zamrazim, ach kde, pred hodinou som ich piekla a uz bude pomaly po nich.:D Takze nabuduce idem na dvojitu davku. Mam normalne radost!
Takto sa mi podarili na prvy sup.:)
[img]

[/img]

a takto na sladko:
[img]

[/img]

izabella929
@janea , ďakujem pekne za vyskúšanie receptu a teším sa, že vám chutilo..)v minulých rokoch som dala sem mnoho skvelých receptov, škoda ich nevyskúšať...vďaka za komentár aj fotky-skvelé.-)
janea
@Izabella , uz som myslela, ze ked je tema starsia, ze sem nikto nekukne, ani ty. Tesi ma, ze si na mna reagovala.....no ved ja si tie tvoje receptiky pomaly najdem!:) Dakujem este raz.
izabella929
@janea ,na staršie recepty už nedostávam komentáre, lebo je ich to mnoho, treba veľa prelistovať, kým sa objaví niečo vzácne..ak si prelistuješ celý album, možno tam nájdeš viac zaujímavých receptov..tieto rožky v tom čase vyhrali a potešilo ma to...Ďakujem pekne za milý komentár a teším sa na ďalšie.-)
aleana
robila som podobny recept od cistinky, len ona robi 8 vrstiev. Ale myslim ze stacia aj 4 na listkovanie. Tamto je dost pracne.
monty469
Mila @Izka
Prave som ich dopiekla a su fantasticke. Nahodou som vcera objavila tento recept a hned bolo rozhodnute co sa dnes upecie. Muky som dala 50:50 hladku psenicnu a spaldovu hladku. A ja som medzi vrstvy cesta okrem masla dala aj skoricu s praskovym cukrom. Su vyborne, vdaka za recept. Prajem ti pekny vikend


1x haji
izabella929
@monty469 , veľmi pekne ďakujem za vyskúšanie receptu..veľmi sa teším , že chutili a vďaka za krásnu fotku..nové chute a nové kombinácie i mňa vždy inšpirujú a naštartujú ma..)ďakujem pekne za komentár,.-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia