Šťuka na zelenine
Autor receptu: miloss2
Našiel som v mraziaku ešte posledné rybie filety.Bola to šťuka čo chytil švagor ešte pred vianocami.Hodila sa na nedeľný obed.
4 porcie |
30 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Filety umyjeme, osušíme,posypeme mletým korením a tymiánom.Pokvapkáme citrónom a dáme do chladu.
- Zeler,mrkvu a cuketu nakrájame na rezance.Víno zmiešame s paradajkovým pretlakom.Na olivovom oleji osmažíme nakrájanú cibuľu,cesnak,pridáme zeleninu a krátko osmažíme.Zalejeme zmesou vína a pretlaku.Osolíme, pridáme papriku a dusíme prikryté 15 minút.Nakoniec pridáme nastrúhanú citrónovú kôru a petržlenovú vňať.
- Rybu osolíme a opečieme na rozpálenom oleji z oboch strán.Dobrú chuť.