
Foto: Niika
4
porcie
porcie
90 minút
príprava
príprava
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
350 g |
|
120 g |
|
1 ks |
|
100 ml |
|
štipka |
|
Maková plnka: | |
6 PL mletý |
|
5 PL |
|
|
|
|
|
Jablková plnka: | |
6 ks |
|
2 PL |
|
1 bal. |
|
podľa chuti |
|
1 PL |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Z uvedených ingrediencií vypracujeme cesto, ktoré necháme cca 1,5 hodiny zakryté odpočinúť.
-
2
Pripravíme si plnky. Jablká postrúhame, vytlačíme nadbytočnú šťavu a krátko ohrejeme na rozohriatom masle, pridáme cukor, škoricu a necháme vychladnúť. Mletý mak zmiešame s cukrom.
-
3
Cesto si rozdelíme na 4 rovnaké časti. Každú časť vyvaľkáme na tak tenko, ako sa len dá.
-
4
Náplň mak a višne: Na cesto nanesieme mak, po vrchu pokvapkáme rozpusteným maslom, pridáme višne a cesto zrolujeme.
-
5
Náplň jablká a škorica: Cesto posypeme trochou strúhanky, pridáme jablkovo-škoricovú náplň a zrolujeme.
-
6
Štrúdle potrieme rozpusteným maslom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 °C cca 30 minút.
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu