Štrúdľa
Štrúdľa

Štrúdľa fotorecept

niika - fotkaniika, 8. apríla 2020
Štrúdľa (fotorecept)
Foto: Niika
4
porcie
90 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
350 g
120 g
1 ks
100 ml
štipka
Maková plnka:
6 PL mletý
5 PL
Jablková plnka:
6 ks
2 PL
1 bal.
podľa chuti
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z uvedených ingrediencií vypracujeme cesto, ktoré necháme cca 1,5 hodiny zakryté odpočinúť.

    Štrúdľa (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si plnky. Jablká postrúhame, vytlačíme nadbytočnú šťavu a krátko ohrejeme na rozohriatom masle, pridáme cukor, škoricu a necháme vychladnúť. Mletý mak zmiešame s cukrom.

    Štrúdľa (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto si rozdelíme na 4 rovnaké časti. Každú časť vyvaľkáme na tak tenko, ako sa len dá.

    Štrúdľa (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Náplň mak a višne: Na cesto nanesieme mak, po vrchu pokvapkáme rozpusteným maslom, pridáme višne a cesto zrolujeme.

    Štrúdľa (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Náplň jablká a škorica: Cesto posypeme trochou strúhanky, pridáme jablkovo-škoricovú náplň a zrolujeme.

    Štrúdľa (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Štrúdle potrieme rozpusteným maslom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 °C cca 30 minút.

    Štrúdľa (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu