Foto: Niika
4
porcie
porcie
90 minút
príprava
príprava
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
350 g |
|
120 g |
|
1 ks |
|
100 ml |
|
štipka |
|
Maková plnka: | |
6 PL mletý |
|
5 PL |
|
|
|
|
|
Jablková plnka: | |
6 ks |
|
2 PL |
|
1 bal. |
|
podľa chuti |
|
1 PL |
|
|
Postup
-
1
Z uvedených ingrediencií vypracujeme cesto, ktoré necháme cca 1,5 hodiny zakryté odpočinúť.
-
2
Pripravíme si plnky. Jablká postrúhame, vytlačíme nadbytočnú šťavu a krátko ohrejeme na rozohriatom masle, pridáme cukor, škoricu a necháme vychladnúť. Mletý mak zmiešame s cukrom.
-
3
Cesto si rozdelíme na 4 rovnaké časti. Každú časť vyvaľkáme na tak tenko, ako sa len dá.
-
4
Náplň mak a višne: Na cesto nanesieme mak, po vrchu pokvapkáme rozpusteným maslom, pridáme višne a cesto zrolujeme.
-
5
Náplň jablká a škorica: Cesto posypeme trochou strúhanky, pridáme jablkovo-škoricovú náplň a zrolujeme.
-
6
Štrúdle potrieme rozpusteným maslom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 °C cca 30 minút.
chcela by som sa poradiť, čo som urobila pri tejto štrúdli nesprávne, nakoľko ju mám po dopečení veľmi, veľmi tvrdú.
Robila som presne podľa receptu.
Ďakujem za rady.