Štrúdľa
Štrúdľa

Štrúdľa fotorecept

niika - fotkaniika, 8. apríla 2020
Štrúdľa (fotorecept)
Foto: Niika
4
porcie
90 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
350 g
120 g
1 ks
100 ml
štipka
Maková plnka:
6 PL mletý
5 PL
Jablková plnka:
6 ks
2 PL
1 bal.
podľa chuti
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z uvedených ingrediencií vypracujeme cesto, ktoré necháme cca 1,5 hodiny zakryté odpočinúť.

    Štrúdľa (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si plnky. Jablká postrúhame, vytlačíme nadbytočnú šťavu a krátko ohrejeme na rozohriatom masle, pridáme cukor, škoricu a necháme vychladnúť. Mletý mak zmiešame s cukrom.

    Štrúdľa (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto si rozdelíme na 4 rovnaké časti. Každú časť vyvaľkáme na tak tenko, ako sa len dá.

    Štrúdľa (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Náplň mak a višne: Na cesto nanesieme mak, po vrchu pokvapkáme rozpusteným maslom, pridáme višne a cesto zrolujeme.

    Štrúdľa (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Náplň jablká a škorica: Cesto posypeme trochou strúhanky, pridáme jablkovo-škoricovú náplň a zrolujeme.

    Štrúdľa (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Štrúdle potrieme rozpusteným maslom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 °C cca 30 minút.

    Štrúdľa (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

kvakac
Matička skackavá ja by som si dal po tri kúsky hneď, aby sa mi ešte potom ušlo neskôr. Čí si mi nahnala chuť. Idem radšej von nech neglgám na prázdno.
ywett
Si veľmi šikovná, sú ukážkové a nech sa darí naďalej :)
1x niika