Štrúdľa
Štrúdľa (fotorecept)
Autor receptu: niika
4 porcie |
90 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup- Z uvedených ingrediencií vypracujeme cesto, ktoré necháme cca 1,5 hodiny zakryté odpočinúť.
- Pripravíme si plnky.
Jablká postrúhame, vytlačíme nadbytočnú šťavu a krátko ohrejeme na rozohriatom masle, pridáme cukor, škoricu a necháme vychladnúť.
Mletý mak zmiešame s cukrom.
- Cesto si rozdelíme na 4 rovnaké časti.
Každú časť vyvaľkáme na tak tenko, ako sa len dá.
- Náplň mak a višne: Na cesto nanesieme mak, po vrchu pokvapkáme rozpusteným maslom, pridáme višne a cesto zrolujeme.
- Náplň jablká a škorica: Cesto posypeme trochou strúhanky, pridáme jablkovo-škoricovú náplň a zrolujeme.
- Štrúdle potrieme rozpusteným maslom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 °C cca 30 minút.
|