Stopky z jahôd už nikdy nevyhadzujte. Spravte z nich tento jednoduchý sirup videorecept
Ak ste práve očistili jahody, či už len tak na zjedenie alebo na koláč či džem, spracujte aj stopky. Možno vás to prekvapí, Zobraziť celý popisAk ste práve očistili jahody, či už len tak na zjedenie alebo na koláč či džem, spracujte aj stopky. Možno vás to prekvapí, ale bude z nich skvelý sirup.
1 malá fľaša
porcia
porcia
5 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do hrnca dáme umyté odkrojené stopky, na ktorých ostalo aj trocha jahodovej dužiny, vodu a cukor. Všetko spolu povaríme asi 10 až 15 minút.
- 2
Po odstavení precedíme do fľaše a vzniknutý jahodový sirup podľa chuti miešame s vodou.
Tiež jahodový sirup:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu