Jahodový sirup
Jahodový sirup

Jahodový sirup fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 16. júna 2020
Jahodový sirup (fotorecept)
Foto: olinecka

Opäť sezóna zavárania, sirup zo svojej úrody do špajze, pochúťka v zime do čaju. Jednoduchá príprava aj pre začiatočníkov.

40 minút
príprava
5-10 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 kg čerstvé
2 l studená
3 ČL
2 kg

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si jahody, ktoré viackrát umyjeme vo vode a necháme odkvapkať. Väčšie jahody prekrojíme na menšie kúsky. Dáme do väčšej misy, ešte trocha popučíme, pridáme vodu a kyselinu citrónovú. Necháme 24 hodín odstáť.

    Jahodový sirup (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Po 24 hodinách precedíme, nepasírujeme!!! Šťavu dáme do hrnca, pridáme cukor, privedieme do varu. Povaríme 5-10 minút, pozberáme penu, naplníme fľaše ešte za horúca. Uzatvoríme, zakryjeme utierkou alebo dekou.

    Jahodový sirup (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zo zvyšku jahôd niečo pripravím. Naša úroda, naše malé políčko.

    Jahodový sirup (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Pekný receptík - sirup som ešte neskúšala. Tento rok už nebude asi toľko jahôd, ale ukladám a nabudúce vyskúšam.