Jahodový sirup fotorecept
Foto: olinecka
Opäť sezóna zavárania, sirup zo svojej úrody do špajze, pochúťka v zime do čaju. Jednoduchá príprava aj pre začiatočníkov.
40 minút
príprava
príprava
5-10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si jahody, ktoré viackrát umyjeme vo vode a necháme odkvapkať. Väčšie jahody prekrojíme na menšie kúsky. Dáme do väčšej misy, ešte trocha popučíme, pridáme vodu a kyselinu citrónovú. Necháme 24 hodín odstáť.
-
2
Po 24 hodinách precedíme, nepasírujeme!!! Šťavu dáme do hrnca, pridáme cukor, privedieme do varu. Povaríme 5-10 minút, pozberáme penu, naplníme fľaše ešte za horúca. Uzatvoríme, zakryjeme utierkou alebo dekou.
-
3
Zo zvyšku jahôd niečo pripravím. Naša úroda, naše malé políčko.
Veru fajnový.