Štolwerckové rezy svetlé (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Recept Štolwerkové rezy už tu mám, ale tie sú tmavé, do cesta išlo kakao.Tieto rezy sú
odlišné aj svojou prípravou...možno sa vám budú páčiť, sú chutné..
10 porcií |
70 minút príprava |
3x5 minút na 200 °C |
Postup
- Ako prvé som si pripravila z cukru karamel, pretože to potrebujem do cesta..60g. krištálového cukru som skaramelizovala..
- z instantnej kávy som si pripravila silnú kávu...a 1,5 dl. som vyliala do karamelu a miešala, pokiaľ sa cukor úplne neroztopí..a toto sa musí úplne vychladiť...
- Na pracovnú dosku som si zatiaľ preosiala 300g. hladkej múky, pridala som 60g. bravčovej masti.vajce, práškok do pečiva..a štipku soli...soľ dávam do každého zkusku...
- vychladnutú kávu pridala do cesta a poriadne dlho vymiesila na hladké a nelepivé...cesto som rozdelila na 3 rovnaké časti..
- každý bochník rozvaľkala na potrebnú veľkosť, uložila na pečiaci papier ....
- trúbu vyhriala na 180 st. a každý diel sa piekol 5 min. nechala som ich chladiť a pripravila som si krém..
- Na krém potrebujem znovu skaramelizovať krištálový cukor,,6 lyžíc som dala do väčšej rajnice, lebo celý krém sa bude miešať v tejto nádobe...z 8 dl.mlieka som si odložila 3 dl. do toho som pridala,,1 vanilkový cukor,5 lyžíc hladkej múky a 170g.práškového cukru a všetko dobre vymiešala...karamel som zaliala 5 dl. mlieka a miešala, pokiaľ sa cukor poriadne neroztopil..
- do karamelovo-mliekového základu som priliala 3 dl. mlieka v ktorom bol cukor, múka a vanilka a všekto som uvarila na hustú kašu...ešte do horúcej kaše som pokrájala na kocky maslo a miešla všetko, kým sa maslo neroztopilo úplne...vymniesla všetko von na mráz, aby sa rýchlejšie vychladil krém..každý plát cesta som pred plnením pokvapkala rumom...
- vychladnutý krém som rozdelila na dve rovnaké polovice...
- vychladnuté pláty cesta som naplnila krémom..
- napnený koláč som uložila do chladničky...večer som roztopila bielu čokoládu a pridala k nej 2 lyžice oleja,,,potrela som vrch cesta, no žiaľ, zákusok mi pripadal mdlý a naviac sa to ani fotoť nedalo,takže som na vrch nastrúhala tmavú čkoládu...
- pokrájala až na druhý deň na rezy...a prejem vám dobrú chuť...