Štolwerckové rezy svetlé (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Recept Štolwerkové rezy už tu mám, ale tie sú tmavé, do cesta išlo kakao.Tieto rezy sú odlišné aj svojou prípravou...možno sa vám budú páčiť, sú chutné..

10
porcií
70 minút
príprava
3x5 minút
na 200 °C

Postup

  1. Ako prvé som si pripravila z cukru karamel, pretože to potrebujem do cesta..60g. krištálového cukru som skaramelizovala..
  2. z instantnej kávy som si pripravila silnú kávu...a 1,5 dl. som vyliala do karamelu a miešala, pokiaľ sa cukor úplne neroztopí..a toto sa musí úplne vychladiť...
  3. Na pracovnú dosku som si zatiaľ preosiala 300g. hladkej múky, pridala som 60g. bravčovej masti.vajce, práškok do pečiva..a štipku soli...soľ dávam do každého zkusku...
  4. vychladnutú kávu pridala do cesta a poriadne dlho vymiesila na hladké a nelepivé...cesto som rozdelila na 3 rovnaké časti..
  5. každý bochník rozvaľkala na potrebnú veľkosť, uložila na pečiaci papier ....
  6. trúbu vyhriala na 180 st. a každý diel sa piekol 5 min. nechala som ich chladiť a pripravila som si krém..
  7. Na krém potrebujem znovu skaramelizovať krištálový cukor,,6 lyžíc som dala do väčšej rajnice, lebo celý krém sa bude miešať v tejto nádobe...z 8 dl.mlieka som si odložila 3 dl. do toho som pridala,,1 vanilkový cukor,5 lyžíc hladkej múky a 170g.práškového cukru a všetko dobre vymiešala...karamel som zaliala 5 dl. mlieka a miešala, pokiaľ sa cukor poriadne neroztopil..
  8. do karamelovo-mliekového základu som priliala 3 dl. mlieka v ktorom bol cukor, múka a vanilka a všekto som uvarila na hustú kašu...ešte do horúcej kaše som pokrájala na kocky maslo a miešla všetko, kým sa maslo neroztopilo úplne...vymniesla všetko von na mráz, aby sa rýchlejšie vychladil krém..každý plát cesta som pred plnením pokvapkala rumom...
  9. vychladnutý krém som rozdelila na dve rovnaké polovice...
  10. vychladnuté pláty cesta som naplnila krémom..
  11. napnený koláč som uložila do chladničky...večer som roztopila bielu čokoládu a pridala k nej 2 lyžice oleja,,,potrela som vrch cesta, no žiaľ, zákusok mi pripadal mdlý a naviac sa to ani fotoť nedalo,takže som na vrch nastrúhala tmavú čkoládu...
  12. pokrájala až na druhý deň na rezy...a prejem vám dobrú chuť...