Štipľavý zeleninový šalát s celozrnnou bagetkou

natt - fotkanatt, 11. mája 2013
Štipľavý zeleninový šalát s celozrnnou bagetkou
Foto: natt

Na trhoch nám to začína žiť, rajčinky, papriky, cibuľky a iná zeleninka sa na nás škerí a láka nás na svoju vôňu. A kedže Zobraziť celý popisNa trhoch nám to začína žiť, rajčinky, papriky, cibuľky a iná zeleninka sa na nás škerí a láka nás na svoju vôňu. A kedže ja som taký slabý jedinec nechám sa hned zlákať, a potom vznikajú takéto šalátiky. Domáci produkt+ veľa láska = plný a spokojný žalúdok :)

5 minút
príprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Paradajky, uhorky, cibuľku, papriku, valeriánku a kapustu nakrájame, všetko spolu zamiešame. Pridáme citrónovú šťavu, trošku konopného oleja a korenie. Poriadne premiešame.

  2. 2

    Bagetku opečieme v hrankovači. Potrieme olivovým olejom a posypeme bazalkou. Podávame spolu so šalátom.

  3. 3

    A mňamka ľahký obed či večera je na svete. Dobrú chuť! :)

Diskusia k receptu

frezia68
Akurát nepoznám konopný olej a aké má výhody oproti iným,ale mne by si sa zavďačila týmto šalátom.A máš pravdu,trh ožil,dnes som kúpila čerstvý hlávkový šalát,cibuľku a už aj jahody južní susedia núkali :-)
martinis
Ó, ešteže som sa v tebe opäť nesklamal ! :)) Vynikajúci, jednoduchý, šťavnatý, chutný šalát, presne tak, ako ho mám rád ;) pridám si ešte čili papričku, možno trocha redkvičky, možno zopár olív a už teraz sa teším. nič revolučné, no pekne odfotené aj popísané a skvelé na pripomenutie. vďaka ! :O) mám rád, tvoje recepty, teším sa na ďalšie :-)
radost
@natt
to najkrajšie obdobie ide...ovocie..zelenina..tvár taniera je celkom iná..ako v zime..šalátiky-áno-takto rýchle-ešte i zdravo-navaríme...aj my sa svojej úrody nevieme dočkať..zatiaľ len rebarboru beriem..na ostatné si musíme počkať..:-)
vytešujem sa plodom záhradky...
natt
@frezia68 Konopný olej obsahuje Omega-6 a Omega-3 polynenasýtené mastné kyseliny v ideálne vyváženom pomere 2:1 až 3:1 pre ľudský organizmus. Týmto výnimočným pomerom nedisponuje žiadny jedlý rastlinný olej, takže konopný olej je oprávnene klasifikovaný ako najhodnotnejší zdroj Omega-6 a Omega-3 polynenasýtených mastných kyselín vôbec.je cenovo dostupný, dokonale vyvážený a nakoniec aj ekologický. Konopa je rastlina, ktorá sa radí k najekologickejšim pestovaným rastlinám vôbec.Konopný olej môže významne doplniť konvenčné riešenia pri liečbe závažných kožných ochorení a na rozdiel od farmaceutického riešenia problému je možné a žiadúce konopný olej užívať dlhodobo alebo trvalo bez vedľajších účinkov, naopak s mnohými ďalšími benefitmi pre organizmus. Vynikajúci po opaľovaní na spálenú pokožku, na ošetrenie bežných popálenín a pod. Je výborný pomocník pre zdravé vlasy, nechty, nechtové lôžka a pokožku hlavy. A účinne lieči civilizačné ochorenia. Je to poklad na zemi! Len veľa ludí ešte nepozná jeho priaznivé účinky, ja načase zaradiť ho do jedálnička :)
1x martau
natt
@martinis aj som chcela pridať chili ale nakoniec bola paprika tak štiplavá že som to ledva zjedla, tak som rada že som nič štiplavejšie nepridala :) Ale dakujem,si milý ;)
@radost tiež sme sa tento rok rozhodli pre záhradku a čakáme prvú úrodu, čiže pežívam to s tebou, veľká radosť! :)
natt
@angast aj ten je super :) Výber je naozaj veľký, stačí si vybrať ;)
pusta
veľmi pekný šalátik, podľa môjho gusta.
vegetariankapp
Užasné inšpirovala si ma na dnešný obed. Práve som rozmyšlala čo si dám a to je presne to čo chladnička dá a aj bruško bude spokojné. Vdaka,
iva63
výborný šalát si pripravila, super! kk, rada ho vyskúšam
jerica
Pri úvodnom obrázku , povedala by som , aké jednoduché, veď to robievam, len keď som videla , že je to od teba , veru musím chváliť , si šikulka , teším sa na ďaľšie tvoje recepty.
Ináč , rajčiny a to čo dnes kupuješ , veru nie je z našich záhrad , zeleninou trh len kypí , ale kde a ako je to dopestované, to je rébus aj pre dobrého detektíva Colomba.
natt
@jerica je mi jasné že rajčinky nemôžu byť ešte tak úplne naše. Podľa mňa sú vypestované niekde navode u naších južných susedov :) Ale zaručene chutia inak ako so supermarketov kde sa o rajčinách ani náhodou hovoriť nedá :) Každopádne, ja mám z týchto návštev trhov skôr taký milý príjemný zážitok, vonku počujem čvirikať vtáčiky, ľudia chodia s pletenými košíkmi a porovnávajú cenu a kvalitu zeleninky, predávajúci ponúkajú kilo uhoriek a redkvičku grátis. Je to také pekné, vždy mi to spríjemní deň :)
frezia68
@natt : sdieľam Tvoj názor,čo sa týka trhu.Niekedy sme mali v PO veľký trh pod Tescom a najlepšie sa kupovalo v sobotu.To bol nie len nákup,ale "spoločenská udalosť",stretávali sa tam známi,diškurovalo sa,hodnotila sa ponuka.Každý už mal svojho predajcu,kde najradšej kupoval,niekedy sa aj ceny zjednali(ako v Turecku-zábavne ) a dobrý obchodník vždy niečo prihodil " na rádaš",lebo tak utužoval vzťah s nakupujúcim a ten sa tam rád vracal. Boli to pekné časy,tovar bol náš-slniečkový,nedozrieval na cestách,či v skladoch.Máš pravdu,nákup na trhu spríjemní deň a ja Ti želám pekný večer!
gman
na cestach, ci v skladoch je napisane pravdivo, akurat, ze by sme potom nemohli robit zeleninovy salat v polovici maja...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia