Mleté mäso
Mleté mäso

„Stejky“ z mletého mäsa so zeleninovým rizotom

sabe - bez fotkysabe, 24. októbra 2021

Jednoduchý a celkom rýchly recept.

4
porcie
15 minút
príprava
10-15 minút
tepelná úprava

Suroviny

350 g mleté (najlepšie bravčové)
1 ks
cca 20  g (ľubovoľná)
(nemusí byť)
Ryža:
1 hrnček
2 hrnčeky
1 ks
1 malá miska (ľubovoľná)
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do misky dáme 350 gramov mletého mäsa, najlepšie bravčové. Pridáme čierne mleté korenie, štipku mletej papriky, vajce a múku (približne 1 menší pohár). Nakoniec pridáme kebab korenie a korenie na grilované mäso. Všetko poriadne premiešame.

  2. 2

    Z mäsovej zmesi vytvarujeme menšie guličky, ktoré následne vytvarujeme na stejky. Na panvici zohrejeme olej a naše stejky na ňom z oboch strán opečieme, kým nedostanú zlatistú farbu.

  3. 3

    Ryža: Ryžu dáme na jemné sitko a 2x ju opláchneme studenou vodou. Necháme dobre odkvapkať. Medzitým si zohrejeme asi 500 ml vody a dáme si na sporák hriať platňu na plný plameň. Ryžu poslednýkrát prelejeme horúcou, nie vriacou vodou a necháme odkvapkať.

  4. 4

    Následne si opražíme nakrájanú cibuľu na oleji, potom pridáme 1 hrnček ryže a chvíľu ju popražíme. Potom pridáme 2 hrnčeky vriacej vody a pridáme vegetu a kebab korenie. Varíme 10 minút medzitým dávame pozor, aby ryža neprihorela.

  5. 5

    Keď ešte zostane nad ryžou trocha vody, pridáme zeleninu a 1 PL kečupu.

  6. 6

    Keď v ryži neostane voda môžeme ju odstaviť a potom už len podávame. Dobrú chuť :))

Diskusia k receptu

sabe
@mirop (25.10.2021 05:55)

Nie do fašírok idú iné veci a nechutia ako fašírky