Mleté mäso
	        „Stejky“ z mletého mäsa so zeleninovým rizotom
	        Autor receptu: sabe
	         
	        
	        Jednoduchý a celkom rýchly recept. 
| 		  
				  	  
				  	4 porcie  | 
				  	  
				  	15 minút príprava  | 
				  	  
				  	10-15 minút tepelná úprava  | 
Postup
- Do misky dáme 350 gramov mletého mäsa, najlepšie bravčové.      Pridáme čierne mleté korenie, štipku mletej papriky, vajce a múku (približne 1 menší pohár). Nakoniec pridáme kebab korenie a korenie na grilované mäso. Všetko poriadne premiešame.
 - Z mäsovej zmesi vytvarujeme menšie guličky, ktoré následne vytvarujeme na stejky. Na panvici zohrejeme olej a naše stejky na ňom z oboch strán opečieme, kým nedostanú zlatistú farbu.
 - Ryža: Ryžu dáme na jemné sitko a 2x ju opláchneme studenou vodou. Necháme dobre odkvapkať. Medzitým si zohrejeme asi 500 ml vody a dáme si na sporák hriať platňu na plný plameň. Ryžu poslednýkrát prelejeme horúcou, nie vriacou vodou a necháme odkvapkať.
 - Následne si opražíme nakrájanú cibuľu na oleji, potom pridáme 1 hrnček ryže a chvíľu ju popražíme. Potom pridáme 2 hrnčeky vriacej vody a pridáme vegetu a kebab korenie. Varíme 10 minút medzitým dávame pozor, aby ryža neprihorela. 
 - Keď ešte zostane nad ryžou trocha vody, pridáme zeleninu a 1 PL kečupu. 
 - Keď v ryži neostane voda môžeme ju odstaviť a potom už len podávame. Dobrú chuť :))