Steak s falošnej teľacej sviečkovice s opekanými zemiakovými plátkami a poľným šalátom

peterbee - bez fotkypeterbee, 18. marca 2012
Steak s falošnej teľacej sviečkovice s opekanými zemiakovými plátkami a poľným šalátom
Foto: peterbee

Jednoduché jedlo,ktoré dokáže pripravit aj začiatočník za sporákom.Pri tomto jedle kvoli čerstvosti chuti používame hrubú morskú sol a čerstvo zomleté čierne korenie.

5
porcií
60 minút
príprava
10-15 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
1 kg
0,1 kg
 podla potreby
 podla potreby
1 kus
0,1 l

Postup

  1. 1

    Očistenú sviečkovú si nakrájame na 5 rovnakých častí tak,aby každá mala 200 gramov.Na rozohriatu panvicu s kovovou rúčkou nalejeme olivový olej a maso poopekáme zo všetkých strán dozlatista.Rúru si predhrejeme na 180 °C,vložíme do nej panvicu s masom a pečieme 10 minút doružova.Ak chceme mat maso úplne prepečené,čas pečenia predlžime na 15 minút.

  2. 2

    Uvarené zemiaky v šupke ošúpeme a nakrájame na plátky cca 1 centimeter hrubé.Opekáme na teflonovej panvici až kým nezískajú zlatistú farbu.Takto opečené zemiaky osolíme morskou solou a okoreníme čerstvo zomletým korením.

  3. 3

    Do misky vložíme pod studenou vodou opláchnutý polný šalát a dochutíme solou,korením,citronovou štavou a olivovým olejom.

  4. 4

    Hotové maso necháme na teplom mieste odležat cca 3 minúty,aby sa vo vnútri rozložili štavy,osolíme morskou solou a okoreníme čerstvo zomletým korením.Podávame s opekanými zemiakovými plátkami a polným šalátom.Takto hotové jedlo na konci zastrekneme kvapkou extra panenského olivového oleja.

Diskusia k receptu

sjuz
fajnovka, až na to, že mäsko by nemalo byť v žiadnom prípade čerstvé, ale pekne odležané. Až potom to bude ten pravý, chutný steak...
evanaaa
Veru, pekné, chutné a - nedosažiteľné, aspoň pre nás, smrteľníkov. Už to by bolo pre mňa víťazstvo, dovoliť si falošnú sviečkovú z hovädzieho mäsa, nieto ešte z teľacieho a rovno z kila. A nakoniec, ja som ešte ani teľaciu panenku nemala šťastie vidieť. Ale nedbala by som, ak by si ma ponúkol. Ani cenu v reštaurácii za takéto jedlo si neviem predstaviť.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha