Jahodový koláč
Šťavnatý jahodový koláč
Autor receptu: helena10
Jednoduchý, rýchly a fajnový koláč na spôsob bublaniny s čerstvými jahodami.
Postup
- Celé vajcia s cukrami a štipkou soli vyšľahám ručným mixérom (alebo metličkou). Postupne pridávam olej, biely jogurt, nastrúhanú kôru z citróna. Nakoniec už len vareškou primiešam múku s práškom do pečiva a cesto je hotové.
- Polovicu očistených, osušených jahôd narežem na štvrtiny a lopatkou jemne zamiešam do hotového cesta. Vylejem a rozotriem na vyšší plech 24 x 24 cm vystlaný papierom na pečenie. Boky plechu som vymastila tukom a posypala hrubou múkou.
- Na vrch rozotretého jahodového cesta poukladám na polovice nakrájané zostávajúce jahody. Vo vyhriatej rúre na 175 stupňov pečiem 25-30 minút. Skontrolujem špajľou. Jahody pekne vidno na povrchu upečeného koláča.
- Ochladený upečený koláč posypem práškovým cukrom a podávam.