Šťavnatý jablkový perník

klaudia968 - fotkaklaudia968, Partizánske, 25. mája 2015

Recept mám od, kamarátky, bývalej kolegyne. Je jednoduchý, chutný a rýchly na prípravu.

15 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

2 hrnčeky (špaldová celozrnná)
2 hrnčeky (trstinový)
1 hrnček
1/2 hrnčeka(kokosový)
2 ks
2 ČL
2 ČL
7 ks nastrúhané
1 hrnček nasekané

Postup

  1. 1

    Recept mám vyskúšaný v oboch verziách pred zátvorkou sú suroviny originál, v zátvorke zdravšie.

    Šťavnatý jablkový perník   - obrázok 1
  2. 2

    múku, cukor, mlieko, olej, vajíčka, škoricu a sódu bikarbónu dobre vymiešame. Potom jemne vmiešame nastrúhané jablká a nasekané orechy. Pečieme na plechu s rozmerom 30x40 cm vystlaným papierom na pečenie. Vo vyhriatej rúre na 180 °C cca 30 min.

  3. 3

    Ešte horúci potrieme džemom a posypeme kokosom, grankom alebo čo vám chutí.

Diskusia k receptu

waocipa
parádny a hlavne rýchly,ukladám a v sobotu spravím
afataga
hrncekova klasika, ja na 2 salky muky davam 3/4 salky cukru, uplne to staci
klaudia968
@afagata máš pravdu s cukrom, ten dávam podľa kyslosti jabĺk, mohla so to uviesť do poznámok pri recepte. Ďakujem
junior
@kira , keď takéto recepty nemusíš, tak ich nemusíš ani komentovať. Ale čo by si mala, to je zopakovať si gramatiku s nejakým žiačikom z prvého stupňa ZŠ. Určite by ti pomohol.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha