Jablkový koláč

Šťavnatý jablkový koláč (fotorecept)

Autor receptu: slovakbaker

Tento jednoduchý koláč je plný jabĺk, ktoré mu dodávajú úžasnú jemnosť a šťavnatosť.* Nie je náročný na suroviny, je prakticky zo surovín, ktoré sa vždy nachádzajú doma :) Vyskúšajte ho aj Vy!

25-30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Jablká umyjeme, očistíme a nakrájame na tenké plátky. Zmiešame so šťavou z polovice citróna a odložíme.
  2. Celé vajcia, kryštálový a vanilínový cukor spolu so štipkou soli vyšľaháme do hustej svetlej peny.
  3. Na nižších otáčkach postupne zašľaháme olej a jogurt. Múku zmiešame s práškom do pečiva a sódou a po častiach stierkou zamiešame do cesta.
  4. Na záver do cesta zamiešame na plátky nakrájané jablká.
  5. Cesto vylejeme na maslom vymastený a múkou vysypaný plech, posypeme mandľovými plátkami a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C cca 30 minút dozlatista. Necháme vychladnúť.
  6. Koláč je naozaj šťavnatý a vláčny. Prajem dobrú chuť!