Jablkový koláč
Šťavnatý jablkový koláč (fotorecept)
Autor receptu: slovakbaker
Tento jednoduchý koláč je plný jabĺk, ktoré mu dodávajú úžasnú jemnosť a šťavnatosť.* Nie je náročný na suroviny, je prakticky zo surovín, ktoré sa vždy nachádzajú doma :) Vyskúšajte ho aj Vy!
Postup
- Jablká umyjeme, očistíme a nakrájame na tenké plátky. Zmiešame so šťavou z polovice citróna a odložíme.
- Celé vajcia, kryštálový a vanilínový cukor spolu so štipkou soli vyšľaháme do hustej svetlej peny.
- Na nižších otáčkach postupne zašľaháme olej a jogurt. Múku zmiešame s práškom do pečiva a sódou a po častiach stierkou zamiešame do cesta.
- Na záver do cesta zamiešame na plátky nakrájané jablká.
- Cesto vylejeme na maslom vymastený a múkou vysypaný plech, posypeme mandľovými plátkami a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C cca 30 minút dozlatista. Necháme vychladnúť.
- Koláč je naozaj šťavnatý a vláčny. Prajem dobrú chuť!