Šťavnaté špikované karé (fotorecept)
Autor receptu: stefanm
Rád pracujem s mäsom vcelku.A pretože viem,že karé po upečení je suché tak som si vymyslel tento postup.A výsledok prekvapil nielen mojich stravníkov ale aj mňa! Mäso bolo mäkké a šťavnaté.
30 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Večer som si nakrájal na prúžky párku,mrkvu,uhorku a pečeň a rozložené na tanieriku som uložil do mrazničky.Foto nemám lebo som ešte nevedel,že tento recept budem fotiť....Umyté mäso ani veľmi neodblaňujeme,prešpikujeme ho zmrazenými surovinami...
- ...osolíme a okoreníme...
- ...a zabalíme do kuracej kože (ja som mal malú kožu alebo veľké mäso,neviem,tak som zabalil len konce) a dobre previažeme.
- Na panvici rozpálime olej a zabalené mäso v ňom prudko opečieme...
- ...dohneda zo všetkých strán.
- Podlejeme dostatočným množstvom vývaru alebo vody a prikryte dusíme aspoň trištvrte hodiny.
- Potom pridáme zeleninu a ešte krátko povaríme.
- Po krátkom ochladení mäso vyberieme,časť zeleniny odoberieme a zbytok aj s vývarom dohladka rozmixujeme.
- Vrátime na oheň a pridáme horčicu,odloženú zeleninu a zahustíme v smotane rozmiešanou múkou.
- Doriedime podľa potreby vývarom,dochutíme a krátko povaríme.
- Mäso zbavíme nití a na tenko nakrájame.
- Podávame s vhodnou prílohou.Ja som zvolil noky lebo zemiaky sú drahé a knedlik sa mi nechcelo robiť.Ale kľudne si k tomu môžete uvariť len kolienka alebo inú cestovinu...No a,samozrejme,pivko!!!