Šťavnaté špikované karé (fotorecept)

Autor receptu: stefanm

Rád pracujem s mäsom vcelku.A pretože viem,že karé po upečení je suché tak som si vymyslel tento postup.A výsledok prekvapil nielen mojich stravníkov ale aj mňa! Mäso bolo mäkké a šťavnaté.

30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Večer som si nakrájal na prúžky párku,mrkvu,uhorku a pečeň a rozložené na tanieriku som uložil do mrazničky.Foto nemám lebo som ešte nevedel,že tento recept budem fotiť....Umyté mäso ani veľmi neodblaňujeme,prešpikujeme ho zmrazenými surovinami...
  2. ...osolíme a okoreníme...
  3. ...a zabalíme do kuracej kože (ja som mal malú kožu alebo veľké mäso,neviem,tak som zabalil len konce) a dobre previažeme.
  4. Na panvici rozpálime olej a zabalené mäso v ňom prudko opečieme...
  5. ...dohneda zo všetkých strán.
  6. Podlejeme dostatočným množstvom vývaru alebo vody a prikryte dusíme aspoň trištvrte hodiny.
  7. Potom pridáme zeleninu a ešte krátko povaríme.
  8. Po krátkom ochladení mäso vyberieme,časť zeleniny odoberieme a zbytok aj s vývarom dohladka rozmixujeme.
  9. Vrátime na oheň a pridáme horčicu,odloženú zeleninu a zahustíme v smotane rozmiešanou múkou.
  10. Doriedime podľa potreby vývarom,dochutíme a krátko povaríme.
  11. Mäso zbavíme nití a na tenko nakrájame.
  12. Podávame s vhodnou prílohou.Ja som zvolil noky lebo zemiaky sú drahé a knedlik sa mi nechcelo robiť.Ale kľudne si k tomu môžete uvariť len kolienka alebo inú cestovinu...No a,samozrejme,pivko!!!