Šťavnaté rýchle kuracie prsia 2
Foto: 2010
Pokracovanie receptu https://varecha.pravda.sk/recepty/stavnate-rychle-kuracie-prsia- fotorecept/67936-recept.html ale s europskou marinadou.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kuracie prsia rozrezeme na plocho a naklepeme cez foliu, aby boli rovnako hrube - tenke.
- 2
Roztopene maslo a olej zmiesame. Pridame horcice, ja mam rad stiplavu anglicku a francuzsku " kremzsku", primiesame med a lyzicku citronove stavy. Poriadne premiesame. Medzi tym si rozpalime gril. Natrieme marinadu na prsia z obidvoch stran. Ked mame cas marinujene hodinu po predu.
- 3
Tym, ze su prsia naklepane a tenke staci velmi kratko, 2 minuty z jednej strany a menej z druhej. Potrieme marinadou. Serviroval som s kratko varenou brokolicou a pecenymi hranolkami a prizdobene petrzlenovou vnatou.
Tiež kuracie prsia:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
...ale tá vojna nebola kvôli horčici, však ?
Zase sa varilo vonku, len teraz to bol experiment z morcacich prs ( podobny postup ako kuracie). Marinadu a potom stavu ma inspiroval vietnamsky kuchar Luke Nguyen.
Med sa nahradil pomarancovym lekvarom a pridala sa lyzicka dijonskej horcice a podlialo pomarancovo citronovou stavou plus sojova omacka a trochu sezamoveho oleja, cesnak, korenie.
Davam aj chilli a korenie.
Krásne na oko, tak to musí chutiť úžasne 👌