Grilované kuracie prsia
Grilované kuracie prsia

Šťavnaté rýchle kuracie prsia 2

2010 - bez fotky2010, 12. júla 2017
Šťavnaté rýchle kuracie prsia 2
Foto: 2010

Pokracovanie receptu https://varecha.pravda.sk/recepty/stavnate-rychle-kuracie-prsia- fotorecept/67936-recept.html ale s europskou marinadou.

5 minút
príprava
4 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
Marináda:
1  PL
1  PL
2  PL
1  PL
2  PL
2  ČL
1 PL na gril




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia rozrezeme na plocho a naklepeme cez foliu, aby boli rovnako hrube - tenke.

  2. 2

    Roztopene maslo a olej zmiesame. Pridame horcice, ja mam rad stiplavu anglicku a francuzsku " kremzsku", primiesame med a lyzicku citronove stavy. Poriadne premiesame. Medzi tym si rozpalime gril. Natrieme marinadu na prsia z obidvoch stran. Ked mame cas marinujene hodinu po predu.

  3. 3

    Tym, ze su prsia naklepane a tenke staci velmi kratko, 2 minuty z jednej strany a menej z druhej. Potrieme marinadou. Serviroval som s kratko varenou brokolicou a pecenymi hranolkami a prizdobene petrzlenovou vnatou.

Diskusia k receptu

haji
Bezva suroviny, postup i foto. Jednoduché a skvělé letní jídlo!
hadik
Angličania a Francúzi viedli Storočnú vojnu a ty do marinády bez rešpektu k histórii šľahneš anglickú a zároveň aj dijonskú horčicu. Potom sa nesťažuj, keď sa gril a neskôr aj tanier zmení na bojisko. Hranolky môžu poslúžiť ako meče, prípadne šípy do lukov.




sovka62
Skvelý tip na rýchly obed alebo večeru a vyzerá to výborne. Ako stvorené do súčasných horúčav, keď ma desí čo len predstava sporáka.
1x haji
methi
Urobila som si to dnes na obed, len s tou brokolicou, tu som narychlo orestovala na cesnaku a koreni. Horcicu som pouzila svoju domacu. Vdaka za inspiraciu, vyborny obed.
popoluska340
Uz viem co budem mat zajtra na obed.Idem rozmrazit kuracie prsicko,a bude v marinade cez noc.
siisa
Vyzerá to super, pekné foto :) Niekedy vyskúšam.
2010
@methi , @Popoluska340 ,@Kukulienka71 , sorry robime velku renovaciu ani som si nevsimol ako ste pekne navarili.
Zase sa varilo vonku, len teraz to bol experiment z morcacich prs ( podobny postup ako kuracie). Marinadu a potom stavu ma inspiroval vietnamsky kuchar Luke Nguyen.
Med sa nahradil pomarancovym lekvarom a pridala sa lyzicka dijonskej horcice a podlialo pomarancovo citronovou stavou plus sojova omacka a trochu sezamoveho oleja, cesnak, korenie.



afataga
Hotova almazia, aj ked jasne, ze s upravami, horcice som dala 3 druhy, veeeela chilli, aj sojovku trochu, miesto medu brusnicovy rosol a korenie. Vykupala som v tom aj cuketu a opiekla na grile, ten dzem vcelku slusne chyta farbu. K tomu karfiolovy salat od Kecemis.


1x frezia
afataga
Dnes repete, miesto medu som dala chilli dzem, sme si posmakli.
afataga
Po dlhsej dobe som sa vratila k tomu rcp., dala som aj chilli, trochu sojovej omacky a miesto medu datlovy sirup.


afataga
V sobotu som nalozila a jedli sme 3 dni, vzdy cerstvo opecene, super rcp.
Davam aj chilli a korenie.