Šťavnaté obrátené bravčové rezne fotorecept

diabambulka - fotkadiabambulka, 16. októbra 2011

Zvyčajne sa obrátené rezníky robia z hovädzieho mäska a najlepšie v tlakovom hrnci, ale výborne chutia aj keď si ich pripravíme z bravčového mäska...Môžem len odporučiť.

55 minút
na 220 °C

Suroviny

700 g
3 ks
 na vysmážanie
3 PL
3 PL
2 ks strúčik
2 PL
3 PL
400 ml horúca (hovädzí vývar)
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso si nakrájame, naklepeme, osolíme, okoreníme. Takto pripravené mäsko obalíme v strúhanke a potom v rozšľahaných vajíčkach, ktoré sme trošička osolili.

    Šťavnaté obrátené bravčové rezne (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vysmažíme na oleji a odložíme na hlbší pekáč v ktorom budeme mäsko piecť. Posypeme nakrájanou cibuľou a zalejeme omáčkou, ktorú sme si pripravili zmiešaním roztopeného masla,

    Šťavnaté obrátené bravčové rezne (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    oleja, horčice, kečupu, prelisovaného cesnaku,

    Šťavnaté obrátené bravčové rezne (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    vegety a horúcej vody. Pečieme prikryté cca 45 minút, potom mäsko odokryjeme a zapekáme ešte ďalších 10 minut a môžeme podávať. Dobrú chuť.

    Šťavnaté obrátené bravčové rezne (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

26 komentárov k receptu
kedysi som ich často robila s touto kečupovo-horčicovu šťavu, su dobre, chutné, teraz tiež robim aj z kuracieho,aj z bravčoveho a na rozne sposoby,opečene rezne dam do pekača podlejem vodou,alebo vývarom, raz pridám cibule vela, slaninu na plátky,alebo por
Pekný a zaujímavý recept.Mám niečo podobné,voláme to rezne naopak.No predsa iné.Nemám tam kečup ani horčicu.Preto ukladám tvoj recept do kk.Veď určite príde naň rada.
dobrý receptík na šťavnaté mäsko,obdobné robievam len bez kečupu a vegety. Pekné foto,výstižný popis receptu:-))ako vždy.
recept som vyskúšala, je super, každému veľmi chutilo, len som to obohatila a kusky moravského masa a trošku slaninky, super, vdaka za recept :)
angela2, joj aj nám veľmi chutí tento obedík :-) a so slaninkou a moravským mäskom sa dá všetko vždy len vylepšiť, môj syn by mal slaninku najradšej všade :-))) pekný deň
Dnes sme mali na obed - pochutnali sme si, bolo to vynikajúce. Chudé, mäkké a šťavnaté mäsko. Len sa po ňom zaprášilo :-) Budem robievať :-)
dnes som skúšala, presne podľa receptu, len som vynechala cibuľku, lebo tú moja mama veľmi nemusí a musím potvrdiť, naozaj sú šťavnaté a mäkučké, jedna báseň. recept ukladám, určite ešte využijem :-)

Pridaj komentár k receptu: