Foto: letisia
Tento recept sa robí v našej rodine niekoľko desaťročí. Rezne sú veľmi mäkké a šťavnaté. Fotka sa mi nepodarila, lebo sú na nej veľmi Zobraziť celý popisTento recept sa robí v našej rodine niekoľko desaťročí. Rezne sú veľmi mäkké a šťavnaté. Fotka sa mi nepodarila, lebo sú na nej veľmi bledé. V skutočnosti sú viac opečené a šťava do červená.
Postup
-
1
Mäso si pokrájame na rezne, nasolíme a vyklepeme z oboch strán v strúhanke.
-
2
Potom ich namáčame do rozšľahaných vajec.
-
3
Opečieme na oleji z oboch strán.
-
4
Do väčšieho hrnca si dáme na olej na drobno pokrájanú cibuľu.
-
5
Pridáme horčicu (na veľký hrniec, pri príprave asi 16 rezňov, 3 PL), kečup (10-15 Pl, podľa toho ako je sladký, ak nie veľmi, pridáme aj trošku cukru), bylinky (sušené), chvíľu podusíme. Ak kečup málo farbí, pridáme trochu červenej papriky.
-
6
Zalejeme takým množstvom vody, aby potom uložené rezne boli do 2-3 ponorené. Necháme zovrieť.
-
7
a potom vkladáme rezne vejárovite dokola, aby časť rezňa bola ponorená a časť vyčnievala nad tekutinu.
-
8
Dusíme celkove asi 1,5-2 hodiny, podľa toho aké mäso použijeme a aby sme dosiahli zredukovanie tekutiny do hustejšej konzistencie. Nezahusťuje sa múkou. Priebežne skúšame mäkkosť vidličkou. Počas dusenia mäso prevrátime tak, že ponoríme tú časť rezňov, ktorá ponorená nebola, ale zachováme vejárovité ukladanie. Podávame s ryžou, alebo zemiakovým pyré.
Nemá byť správne názov "Strúhankové rezne..." a nie "Rezne strúhankové..."?
Pripomína mi to maďarské mená napr.: Bartók Béla alebo Kádár János...