Vyprážané huby
Staré zemiaky ako nové a vyprážaný sírovec (fotorecept)
Autor receptu: eruska25
Nové zemiačiky ešte nie sú, ale aj staré môžu chutiť ako nové. K nim som vyprážala sírovec - krásne žltá huba, ktorá rastie na
listnatých stromoch.* Keď je mladá, je veľmi chutná.
30 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Manžel doniesol sírovec.
- Mäkučké konce som nakrájala na asi 8 mm plátky. Tie tvrdšie časti som odložila, na druhý deň budú na fašírku. Potom som tie plátky uvarila v osolenej vode asi 2 minútky.
- Po vybratí som ich vhodila do studenej vody.
- Vodu som scedila, plátky húb rozložila, osušila papierovou utierkou a jemne posypala korením na pečené kurča.
- Klasicky obalila v trojobale - múka, osolené vajíčka strúhanka. vyprážala som v oleji tesne pred podávaním.
- Zemiaky: Staré zemiaky ošúpeme, nakrájame na štvrťky, zalejeme vodou a dáme variť. Keď už vrú, vodu z nich vylejeme, prilejeme čistú vodu, osolíme a uvaríme do mäkka. Potom všetku vodu zlejeme, na zemiaky dáme 2 plátky masla, nakrájanú petržlenovú vňať, hrniec zakryjeme, maslo sa na teplých zemiakoch rozpustí. Nakoniec premiešame a podľa potreby dosolíme. Môžem potvrdiť, že chutia naozaj ako nové. Petržlenovú vňať môžeme nahradiť aj nasekanou pažítkou.
- K obedu bol hlávkový šalát.