Stanleyho čínska pomsta (fotorecept)
Autor receptu: evas13
Opísala som ho určite z nejakého časopisu a je dobrý, veľmi nám chutí.
4 porcie |
30 minút príprava |
20-30 minút tepelná úprava |
Postup
- Marináda: worch. omač., sojová omáčka, kari, mleté čierne korenie, zázvor, muškátový kvet, chilli, olej, solamyl a štipka cukru. Kuracie prsia nakrájame na rezance a dáme do marinády aspoň na 30min.
- Zatiaľ si nakrájame zeleninu, ktorú na 4 minúty opražíme na oleji a potom vyberieme do misky. Medzitým si uvaríme rezance do polomäka podľa návodu a po scedení ich dáme do horúceho oleja a opražíme. Rezance sa začnú hneď pražiť, preto ich musíme stále obracať, lebo by sa nám prilepíli na panvicu.Keď sú opražené, vyberieme ich k zelenine. Nakoniec opečieme mäso, ku ktorému po opražení pridáme orestovanú zeleninu s rezancami a všetko spolu dobre premiešame.
- K tomu si môžeme dať lahké polosuché vínko. Dobrú chuť