Srnec na tymiáne (fotorecept)

Autor receptu: enerrgizer

... srnec zo Slovenska, cesnak zo Španielska, Maďarská papriková pasta, horčica z Francúzska a víno z Talianska...

5-6
porcií
45 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Postup

  1. ...napácoval som srnca. Dohodol som sa s ním, že sa skamaráti s cesnakom, dijonskou horčicu, tymiánom a suchým červeným. Nechal som ich spolu asi 877 minút...
  2. ...na druhý deň som nakrájal šalotku, červenú a klasickú cibuľu, orestoval som ju na masti a po niekoľkých (14) minútach som pridal mäso a čerstvo mleté korenie. Dusil som ho pár minút (43) v tlakovom hrnci...
  3. ...keď klesol tlak, tak som hrniec otvoril a k mäsu som pridal hnedé nakrájané šampiňóny...
  4. ...o niekoľko minút (19) som pridal k hubám paprikovú pastu, dochutil som soľou a na záver som ešte pridal 3 strúčiky cesnaku, nakrájaného na jemno. Nechal som prevrieť. Bielu cibuľu som nakrájal na polkolieska a ozdobil som ňou hotové mäsko na tanieri...
  5. ...keď sa mäso dusilo, spravil som (teda robot) výbornú varenú knedľu podľa @egresky , pridal som aj nakrájaný rožok...
  6. ...dospeláci si môžu dať k mäsku suché červené a deti príbor... dobrú chuť :-)