Foto: egreska
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kto ma pekarničku,tak hodí všetko tam,kto nie, tak vymiesi cesto ručne-stručne.Musi byt hladke a nelepive.Nechame ho 1 hodinu kysnut v teple.Ked je vykysnute ,rozdelime ho na dve časti a na pomučenej podložke vytvarujeme knedle.Prikryjeme čistou utierkou a nechame ešte 20 minut oddychnut.
- 2
Do velkeho hrnca si dame asi tak polovicu vody a nechame zovriet.Do vriacej vody opatrne vložime jednu knedlu,zakryjeme a stopujeme 20 minut.Do vtedy neotvarame.Knedlu rychlo vyberieme a popichame špilkou,potrieme maslom aby sa nam neurobila korka.Tak isto urobime aj druhu knedlu.
- 3
Ručim vam za to ,ze ak knedlu kupujete v obchode,tak uz nebudete..
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Tak uvidím ako mu bude chutiť :-DD Inak dávam do cesta jedno vajce, má krajšiu farbu :-) Ale je to najfantastickejšia knedľa lebo náš malý (16 mesiacov) spráska 3 ks na posedenie keď mu ich oblejem výpekom s mäska. A to on je vyberavý :-DD
Fakt ovšem je, že sa teším na nedeľu až si ju opäť urobím. Bola totiž tak dobrá, že som jednu zjedla len tak, bez všetkého. Výborná rada je to potretie maslom, bola dobrá aj na druhý deň.
Knedlu urobis velmi hravo z tej jednej muky ktora sa predava, je vynikajucej kvality.
My tu v Canade tak isto mame iba hladku- {/aj ked sa snazili umelo (!) je mi to na smiech /vyrobit polohrubu- nikdy nebola dobra lebo bola instatnt - mozno aj ta vasa je taka} a tak vsetko odjakziva tu robim len z jednej muky.
Zelam ti velky uspech, lebo ho ides robit podla skusenej kucharky.
Som nadšená a budem robiť len tak.Ešte raz vďaka ti,si moc šikovná.Prajem ti mnoho pevného zdravia a teším sa na ďalšie recepty od teba,Odetta.
Veď v recepte je 2 vajce
Veď v recepte je 2vajce