Varená knedľa

Varená knedľa
Foto: egreska
egreskaEgreska, recept pridal: 13. januára 2010 13:39Ďalšie jeho recepty

Suroviny

20
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Kto ma pekarničku,tak hodí všetko tam,kto nie, tak vymiesi cesto ručne-stručne.Musi byt hladke a nelepive.Nechame ho 1 hodinu kysnut v teple.Ked je vykysnute ,rozdelime ho na dve časti a na pomučenej podložke vytvarujeme knedle.Prikryjeme čistou utierkou a nechame ešte 20 minut oddychnut.

2

Do velkeho hrnca si dame asi tak polovicu vody a nechame zovriet.Do vriacej vody opatrne vložime jednu knedlu,zakryjeme a stopujeme 20 minut.Do vtedy neotvarame.Knedlu rychlo vyberieme a popichame špilkou,potrieme maslom aby sa nam neurobila korka.Tak isto urobime aj druhu knedlu.

3

Ručim vam za to ,ze ak knedlu kupujete v obchode,tak uz nebudete..



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 8 ľudí (4,4 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • babav, 14. januára 2010 o 03:47
    Ja k uvedenym surovinam pridavam 1 vajicko a obidve knedle varim naraz ,ulozene vedla seba v tom istom hrnci.


  • bojar, 14. januára 2010 o 12:46
    pripomína mi to "houskovou" knedlu mojej manželky, ktorá pred dokončením miesenia pridáva na kocky nakrájanú žemlu a do cesta dáva vajíčko. knedle varí naras a uště ich v pribehu varenia otáča


  • egreska, 14. januára 2010 o 12:51
    určite sa mozu pridat aj rožky nakrajane ,uz som to skušala ale nam viac chutí bez..ale skusim aj ja pridat to vajičko..


  • sovka62, 14. januára 2010 o 14:36
    Najmenej jedno vajce by som určite pridala aj ja. Knedľa získa nielen na chuti, ale aj vzhľadom sa bude líšiť od kupovanej. Priznám sa, že ako celkom mladá gazdiná som sa pokúšala uvariť knedle vo vode. Samozrejme podľa kuchárslej knihy, kde bolo napísané: mlieko podľa potreby. Asi som tú potrebu neodhadla. Spravila som tri knedle, dve som dala do hrnca naraz. Z každej sa vytvoril polkruh, ale bol dosť hrubý, aby sa dali krájať a jesť. Tretia, ktorá už bola v hrnci sama sa nezodpovedne roztiahla do celého kruhu pokiaľ ju len hrniec pustil, a bola hrubá asi na prst. No čo už, susedove prasce tiež chceli jesť. Odvtedy robím knedle na pare. Ale teraz skúsim znovu, či sa mi podľa tohoto receptu nepodaria aj varené.


  • braxi, 14. januára 2010 o 14:39
    Neviem koľko je 1/3 droždie...prosím upresnite mi to...42g je jedna kocka...dakujem


  • egreska, 14. januára 2010 o 19:07
    Braxi,1/3 z tej kocky...


  • egreska, 14. januára 2010 o 19:10
    Sovka,vyskušaj,mozno ti zachutí..ja som ich uz vyskušala dost a tento recept mi vyhovuje najviac.Skušala som aj parene ,ale neboli take dobre ako varene vo vode..Na buduce ked budem robit tak dam vajičko,uvidim či tam bude nejaky rozdiel..


  • braxi, 15. januára 2010 o 11:58
    egreska...dakujem...vieš, ja mám 56 rokov a ked čítam svoje recepty a mám tam napísané "kvasnice za 50 halierov" je to neuveriteľné, ale už sama neviem koľko to bolo. O pár rokov začnú baliť droždie inak a zase budem na nervy :o))


  • egreska, 15. januára 2010 o 13:08
    chi chi , bejvávalo... aj ja si to pamatam.


  • evia, 7. marca 2010 o 20:33
    sovka, prosím Vás, ak paríte knedľu, koľko minút ju nechávate pariť?


  • 1vlasticka, 24. apríla 2011 o 09:53
    no idem ju vyskusat drzte palce


  • tinka1986, 8. júna 2011 o 21:36
    naj recept aký som doteraz mala, v obchode už nekupujem a parenú už vôbec doma nikto nechce :-) Ďakujem za úžasný recept


  • egreska, 9. júna 2011 o 14:13
    @tinka tešííím sa


  • tizian1cat, 19. júna 2011 o 07:35
    uz som ti povedala, ze toto je najlepsia knedla na svete??? 4 michelinky!!!


  • egreska, 19. júna 2011 o 16:35
    wow...tak to Židek sa môže schovat :-)))) tešííííím sa ,že sa ti páči..


  • tizian1cat, 19. júna 2011 o 17:13
    si pis, ze sa mi páci, robila som ju uz tretíkrát...nadýchaná ako perinka, nemala som maslo, potrela som kacacou mastou, vies si predstavit tú básen!!!!


  • egreska, 19. júna 2011 o 20:40
    viem :-))))


  • tinka1986, 15. júla 2011 o 12:15
    Dnes som sa rozhodla urobiť plnenú papriku a guľky a manžel na to : Budeš robiť aj tú Tvoju božiu knedľu ? Bože to sa zasa najem.
    Tak uvidím ako mu bude chutiť :-DD Inak dávam do cesta jedno vajce, má krajšiu farbu :-) Ale je to najfantastickejšia knedľa lebo náš malý (16 mesiacov) spráska 3 ks na posedenie keď mu ich oblejem výpekom s mäska. A to on je vyberavý :-DD


  • egreska, 15. júla 2011 o 14:45
    @tinka aj ja do nej davam vajíčko-na niekoho radu a je lepšia..musím ho tam dopísat...inak to mam doma podobné s touto knedlou ,deti zjedia viac ako ja :-)) som rada ,že chutí aj vám...


  • diabambulka, 17. júla 2011 o 12:01
    egreska, tak klobúk dole, dnes som robila knedle podľa tvojho receptíku, prvý krát čo som ich varila a nie parila a dopadli úžasne, lepšie knedle som v živote nejedla, naozaj ich všetkým môžem odporučiť, doma sme mali hrče za uškami :-))) výborný recept...ja určite zostávam pri týchto knedlíkoch :-)))


  • egreska, 18. júla 2011 o 08:48
    velmi sa tešíím z toho :-))


  • enerrgizer, 24. júla 2011 o 09:03
    výborná ... včera sme ju mali :-)


  • mimuska2, 26. júla 2011 o 13:24
    Wynikajuci recept.dakujem


  • sazuna, 8. augusta 2011 o 10:54
    pripajam sa k ostatnym vareskarkam, vcera som robila tieto knedle a i napriek vzhladu chutili fantasticky, tak som sa sama potlapkala po chrbte :) len by som este poprosila poradit ako sa maju tvarovat aby nevyzerali ako placky haha. Ta prva sa mi skrutila podla hrnca a druhu som rozkrojila napoli, a chudatka naozaj vyzerali ako placky. Ale na chuti im to urcite neubralo a definitivne ich od teraz budem robit :) DAKUJEM!!!!


  • egreska, 8. augusta 2011 o 12:58
    @sazuna som rada, že si sa pridala ku tým ,ktorým chutí :-)) ja si vykysnute cesto rozdelím na dve časti ,vytvarujem knedle ,ale nemiesim len tak poprevalujem a necham zakryte ešte podkysnut asi 1/2 hodky..ja mam taku skusenost ,že ked ich dám do velkeho hrnca obe naraz tak su krasne vysoké ale vytvarovane do tvaru hrnca :-) a ked varím po jednej tak su take menej nadvihnuté,ale takisto chutné..tak je to na tebe ako urobíš na buduce :-)


  • sazuna, 20. augusta 2011 o 13:04
    dakujem egreska, urcite este budem skusat bo manzelovi aj mojmu malemu hrozne moc chutili :o)


  • chipmanka, 10. septembra 2011 o 12:27
    Uz som vyskusala vselijake knedle ale toto je najlepsia :P akurat neviem preco zo spodu je taka trochu mazlava


  • diabambulka, 5. októbra 2011 o 19:47
    egreska mala si pravdu v bode tri úplne úplne... ako som vyskúšala tvoj recept na túto fantastickú knedľu teda 2 knedle , vždy sa tak teším keď ich uvarím na obed, ani by ma nenapadlo kúpiť, na tie v obchode sa už len škaredo pozerám, že ja mám výborný receptík :-))) naozaj každému môžem len doporučiť :-)))


  • italia1, 11. januára 2012 o 07:41
    ako sa konzervuje ak sa nezje cela?v chladnicke?prosim pomoc:)inak je naozaj vynikajuca:)


  • egreska, 11. januára 2012 o 08:22
    @italia šup s nou do mrazničky,ked budeš zase potrebovat ,vybrat ,nechat rozmrazit ,nakrájat a naparit v mikrovlnke ...


  • jelenik, 11. januára 2012 o 09:02
    a pokrajana pred vlozenim do mraznicky ulahci pracu a moznost vybrat tolko kuskov kolko treba. Tak isto davam aj chlieb-nakrajany-a vyberiem vzdy tolko, kolko potrebujem.


  • luss44, 23. januára 2012 o 13:44
    chválim, chválim.... doteraz som robila len parené knedle, vyskúšala som tento recept a boli super, varila som 2 naraz a boli krásne vysoké a výýýýýborné, zožala som u celej rodiny úspech. Ďakujem za recept, kvôli týmto knedliam som nováčik na Vareche - aby som ich mohla pochváliť :)


  • egreska, 24. januára 2012 o 08:56
    óóó @luss tak to si velmi cením ! som rada že sa ti vydarili a že chutili celej rodinke ...


  • babulica, 3. marca 2012 o 16:39
    Vyskúšaná, vymakaná :)


  • a1b2c3d4, 8. mája 2012 o 14:55
    Pokúsil som sa urobiť varenú knedlu. Ale nedopadlo to dobre. Tretina bola ešte ako tak, ale zvyšok bol úplne rozvarený jedným slovom blato. A pritom cesto bolo krásne vykysnuté. čo som urobill zle.


  • bozka05, 6. decembra 2012 o 22:16
    Super :)


  • nazarboncuk, 8. decembra 2012 o 21:10
    ahoj @egreska robím knedle prvýkrát, vybrala som si tvoj recept, vyzera to dobre, na ochutnávku musím este počkat ;) vdaka za recept


  • nazarboncuk, 8. decembra 2012 o 21:13
    ale musím kúpiť široký hrniec na ne :D


  • icandy, 17. decembra 2012 o 15:13
    cesto mi kysne v miske kyske....zabudla som dat vajicko, tak mam teraz obavy, ze ci sa mi podaria a budu vyzerat tak, ako su na obrazku ;)))


  • egreska, 18. decembra 2012 o 17:55
    neboj nič,ja som predtým robievala bez vajíčka a bola tiež dobrá...


  • adeh, 19. decembra 2012 o 14:14
    Bodaj by knedle neboli dobré, veď je to recept ako na buchtu!
    Fakt ovšem je, že sa teším na nedeľu až si ju opäť urobím. Bola totiž tak dobrá, že som jednu zjedla len tak, bez všetkého. Výborná rada je to potretie maslom, bola dobrá aj na druhý deň.


  • egreska, 19. decembra 2012 o 17:34
    tak to mám radosť :-)


  • turistka, 31. decembra 2012 o 12:36
    @egreska , vždy som robila knedľu nad parou, po prečítaní Tvojho receptu som si poradila i s knedľou varenou. Tvoj recept budem robiť už navždy, odbudlo mi prepieranie utierky na ktorej som parievala a aj to je plus. A knedľa nemá chybu :-) dnes dorábam, lebo chýba k segedu.


  • egreska, 1. januára 2013 o 13:21
    dakujem @turistka ,som rada že sa ti vydarila..


  • michsamant, 11. januára 2013 o 09:12
    Dnes som robila tvoju knedlu. Vyborna!





  • egreska, 11. januára 2013 o 10:35
    super Miška,a k čomu si ju robila?


  • michsamant, 11. januára 2013 o 10:40
    Kura, knedla, kapusta bola v plane, ale decka su neni moc na maso, tak bola len s kapustou.


  • jilliantn, 12. januára 2013 o 00:09
    zdravicko ,draha moja polovicka mi nechce verit ze je aj varena knedla. Tak ja som si vytipoval teda Vasu.V nedelu ju chcem spachat,v zivote som nerobil knedlu ,tak mi drzte place.zijeme vo svajciarsku a tu knedlu nekupite ,horko tazko sme nasli polohrubu muku ,kedze tu pouzivaju len jeden druh muky -hladku a muky do pekarniciek, jedna muka sa tu ale tvari ako polohruba len je zlta ,tak isto knedla nebude bielucka ale aj tak bude skvela, ked tu citam ten fantasticky pozitivny ohlas na varenu knedlu .bolo v plane udene masko kapusta ,knedla ,ale cital som tu aj o segedine tak ma to akosi lame k nemu.dakujem


  • honestka, 12. januára 2013 o 00:32
    @jilliantn : pred emigraciou sem sme stravili mesiace vo Svajciarsku a veru som tam varila nase slovenske jedla pre tamojich a nevedeli sa ich dojest.
    Knedlu urobis velmi hravo z tej jednej muky ktora sa predava, je vynikajucej kvality.
    My tu v Canade tak isto mame iba hladku- {/aj ked sa snazili umelo (!) je mi to na smiech /vyrobit polohrubu- nikdy nebola dobra lebo bola instatnt - mozno aj ta vasa je taka} a tak vsetko odjakziva tu robim len z jednej muky.

    Zelam ti velky uspech, lebo ho ides robit podla skusenej kucharky.


  • egreska, 12. januára 2013 o 08:09
    @jilliantn budem ti držat palce aby si svoju polovičku prekvapil a nech sa ti vydarí tak ako má..@honestka dakujem :-)


  • michsamant, 12. januára 2013 o 08:18
    @jilliantn ja som ju tiez robila z muky, co sa u nas tvari ako hladka 00


  • katuska17, 1. februára 2013 o 18:53
    Ďakujem za vyborný recept,sú úžasné,krásne,nadychané.


  • egreska, 1. februára 2013 o 19:12
    @katuska dakujem za komentár :-)


  • arpasan, 2. februára 2013 o 09:54
    No som zvedavý. Už mi vydúva rýchlokysku. Napíšem


  • arpasan, 2. februára 2013 o 09:59
    Prečo mi nevykyslo cesto? Robil som ho podľa receptu?



  • arpasan, 2. februára 2013 o 10:32
    Môžu byť staré aj kvasnice? majú dva týždne.


  • egreska, 2. februára 2013 o 11:01
    ved si písal,že ti vyduva misku...začalo kysnut a potom splaslo? či ako? podla mna dvojtýždnové kvasnice su staré..tie by mali byt vždy čerstvé..dám ti tip: bud si čerstve kvasnice rozdel na polovice a strč do mraziaka -máš po ruke čerstvé ked potrebuješ alebo si kup sušené-tie ja používam skoro stále a su tiež super..a máš istotu ,že ta nesklamu..


  • arpasan, 5. februára 2013 o 14:59
    Upiekol som z toho také chlebové koláče. S klobáskou sa dali.


  • egreska, 5. februára 2013 o 16:19
    :-)))


  • kris, 9. februára 2013 o 18:09
    Pripajam sa k pochvalam, uz raz som robila ( fantasticka) a dnes prave teraz uz mi kysne :). Vzhladom k tomu, ze zijem vo Fr. a tu je knedla absolutne neznamy pojem, hladala som akekolvek recepty, ktore by boli jedle. Zvolila som si tento recept a prestala hladat- dobre som urobila. Je super! vdaka egreska


  • micca, 9. februára 2013 o 18:29
    Egreska obycajna knedla a aky mala uspech len tak dalej.Si sikovnica gazdina.Doma maju radost z takej kucharky.Clovek sa uci cely zivot pokial chce.Kazdy recept potesi,aj ked sa niekedy opakuju pod inym nazvom.


  • egreska, 10. februára 2013 o 08:36
    dakujem dievčatá,som rada že taký obyčajný recept na knedlu má taký uspech :-) aj mne sa už vrtí v pekárničke,bude s výpečkami s bôčika a kyslou kapustou..


  • maci, 11. februára 2013 o 16:05
    dakujem za skvely recept..vyskusala som..podarila sa na prvykrat a iny ani neskusam..:)


  • turistka, 14. februára 2013 o 10:50
    @egreska , prosím Ťa naprav receptúru, Tvoja knedľa je jedinečná, no nepamätám si presné dávkovanie a nechcem si knedľu pokaziť.





  • egreska, 14. februára 2013 o 17:36
    @turistka nechápem ,ako napravit recept?


  • turistka, 14. februára 2013 o 17:51
    @egreska , ja som ráno z hrôzou zistila, že Tvoj recept na varenú knedľu tiež napadol hacker, nevedela som či sa to dá vôbec napraviť a tak som sa obrátila na Teba, či ho môžeš napraviť-zaktualizovať, Tiež si pri ňom mala , ako aj ostatné dievčatá nezmysel pri rozpise. Ale už je to napravené a ja som si vydýchla, lebo skutočne Tvoje varená knedľa nemá chyby. Ale asi si tu doteraz nebola, keď nevieš o čo sa jednalo. Príjemný večer.


  • jankasz, 17. februára 2013 o 16:54
    chcela by som sa spytat ci tento recept mozem pouzit aj na buchty....ci ten lekvar nevytecie varenim....lebo z tych parenych mam hrozu,uz som vyskusala rozne casy ako dlho sa maju parit,ale vobec neboli dobre....ked boli pod pokrievkou tak boli pekne nafuknute a ked som ich isla vybrat nestacila som ich ani popichat uz boli splasnute.... :-(


  • ursula4, 19. februára 2013 o 10:40
    moja prvá varená knedľa v živote.Doteraz mi knedle robila suseda,ale po dnešku už budem sama.Veľmi dobrý recept.Manžel nechcel veriť,že som to robila ja.@egreska ďakujem


  • egreska, 19. februára 2013 o 16:49
    @ursula som rada ,že si našla odvahu a vyskušala..nie je to nič tažké,však? uvidíš ,že dalšie budu ešte lepšie ,chce to trošku praxe,ale si šikulka ..teraz budeš nosit ty susede :-)


  • stojispjesti, 4. marca 2013 o 15:33
    Jaaaaaj konecne kedla ktoru zvladam lavou zadnou a jedia ju aj decka :) dakujem pekne..ps:ja som vajicko vynechala je nadychanejsia :) kujeeem


  • emilys, 6. marca 2013 o 13:23
    Knedla bola vyborna, vsetkym nam chutila. Recept mam odlozeny a iny na knedlu uz hladat nebudem. Emilys


  • egreska, 6. marca 2013 o 16:32
    @stojispjesti som rada ,že sa ti podarila ..@emilys aj tebe dakujem za vyskušanie


  • lucek82, 14. mája 2013 o 19:22
    teda ja som mala s knedlami vzdy problem...ale tento recept je vyborny! zapisujem aby som nezabudla:) vdaka


  • danadam, 25. mája 2013 o 14:00
    Vyborny receptik, dnes sme mali na obed s paradajkovou omackou, sme sa jej prejedli a este nam ostala jedna cela. Asi zajtra rano poopekam vo vajicku na ranajky. Varenim je knedla krasne nadychana a zda sa mi ovela vacsia, nadhera. Kedze zijeme v Belgicku a neexistuje tu polohruba muka len hladka, tak som ju robila tak ze som dala 400 hladkej a 100 krupice ktoru som este mala zo Slovenska. Doteraz som knedlu velmi nerobila ale odteraz bude urcite vdaka tvojmu receptiku na nasom stole ovela castejsie. Dakujem! :o)


  • egreska, 25. mája 2013 o 14:05
    @danadam dakujem za pochvalu,ale ty si šikulka :-)


  • ibix55, 27. augusta 2013 o 15:39
    Vážení,presne podľa tohto receptu som v nedeľu 25.08.2013 robil prvýkrát knedľu,včetne prípravy cesta v domácej pekárničke.Tak,ako napísala autorka receptu-už nikdy nekupujem knedľu v obchode!!!!Bola perfektná!!


  • egreska, 27. augusta 2013 o 17:19
    @ibix to som rada ,že potvrdzuješ moje slová :-)


  • johaninka, 28. septembra 2013 o 13:16
    díky idem skúsiť :)


  • monzet, 17. novembra 2013 o 12:14
    Perfektná!!!Už sa knedle nebudem báť:))


  • marek135, 28. novembra 2013 o 12:48
    dnes som prvy krat skušal robiť knedľu prave podľa vašho receptu :) je vyborna, dakujem :) určite budem robiť častejšie


  • maria66, 18. decembra 2013 o 23:49
    vyskusala som a skutocne je dobra


  • maria66, 18. decembra 2013 o 23:50
    vyskusala som a skutocne je dobra


  • ajuska155, 10. apríla 2014 o 17:11
    pekárnička už miesi :) som zvedavá


  • nelisa, 11. augusta 2014 o 14:57
    milá egreska už som podľa tvojho receptu robila knedľu viackrát a chuťovo je výýborná, len ako sa mi nedarí aby mala aj pekný tvar (ako je na tvojej úvodnej fotke). čím to je? mám riedke cesto? mám ich radšej robiť po jednej? teraz som vo veľkom hrnci varila 2 knedle naraz... budem rada ak prihodíš nejakú radu :)


  • egreska, 12. augusta 2014 o 17:27
    @nelisa skús asi trošku hustejšie cesto..ja práveže ked varím dve naraz tak sú krásne vysoké,len zahnuté podla hrnca :-) najnovšie túto knedlu naparujem v oválnom pekáči s mriežkou ( na pečiacom papieri ) a zdá sa mi ešte lepšia ako varená vo vode,môžeš vyskúšat...


  • giana81, 15. septembra 2014 o 14:03
    prosim vas ..urobim si kvasok zvlast alebo dam vsetko dokopy ...



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Zaváram, zaváraš, zavárame. Na slano a nakyslo.
Každý z nás ocení prísun rozmanitej zeleniny aj v zimnom období. Prečítajte si o zásadách a spôsoboch jej konzervovania.

Orechovo-chrenová nátierka
Po rokoch moravské vinárky opäť ožili. Pod taktovkou Evy Kloudovej vydali nedávno voľné pokračovanie Kuchařky moravských vinařek.

Jesenná chrípka nechutí naozaj nikomu
- Inzercia -
Prichádza jeseň a s ňou aj zvýšená záťaž na váš organizmus. Pripravte sa.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 38/2014: Pivová kuchárka Pivová kuchárka
Časopis Varecha v piatok 19. septembra v denníku Pravda.


TOPlist