Varená knedľa

egreskaEgreska, 39 ročná žena, Ružomberok, 13. januára 2010 13:39
Ďalšie jej recepty »

Varená knedľaFoto: egreska
20 min
tepelná úprava

Suroviny

350-400 ml
1/3
2 čl
1/2 čl
500 g
1

Postup prípravy

  1. 1

    Kto ma pekarničku,tak hodí všetko tam,kto nie, tak vymiesi cesto ručne-stručne.Musi byt hladke a nelepive.Nechame ho 1 hodinu kysnut v teple.Ked je vykysnute ,rozdelime ho na dve časti a na pomučenej podložke vytvarujeme knedle.Prikryjeme čistou utierkou a nechame ešte 20 minut oddychnut.

  2. 2

    Do velkeho hrnca si dame asi tak polovicu vody a nechame zovriet.Do vriacej vody opatrne vložime jednu knedlu,zakryjeme a stopujeme 20 minut.Do vtedy neotvarame.Knedlu rychlo vyberieme a popichame špilkou,potrieme maslom aby sa nam neurobila korka.Tak isto urobime aj druhu knedlu.

  3. 3

    Ručim vam za to ,ze ak knedlu kupujete v obchode,tak uz nebudete..

ohodnoť recept:
Hlasovalo 12 ľudí (4,5 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist