Srnčie steaky s omáčkou z červeného vína

Autor receptu: afataga

Tento recept mám od kamarátky z Anglicka, skúšala som ho práve kvôli tým divokým kombináciám a je výborný, ale ja som ho robila z vykostených kuracích stehien a pridala som solamyl, lebo omáčka bola veľmi riedka.

3
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na veľkú panvicu alebo wok dáme olivový olej a maslo a opečieme huby alebo žampióny do mäkka, pridáme cibuľu a chvíľu restujeme, pridáme osolené a okorenené steaky a opečieme z kazdej strany asi 4 min., podľa hrúbky steakov.
  2. V miske rozpustíme vývar z kocky, pridáme cesnak, víno, ocot a borovičku, zalejeme steaky, ale trochu nálevu si v miske necháme a rozpustíme v ňom solamyl. Po chvíli pridáme do panvice horkú čokoládu a necháme cca 5 min. bublať. Nakoniec nalejeme rozpustený solamyl a miešame asi 1 min. Hotovo, je to dobré s ryžou ale aj s knedľou a brusnicami.