Srnčie ragú - eintopf (fotorecept)

Autor receptu: alexdidi

Rada pripravujem toto jedlo pre jeho jednoduchú prípravu deň vopred. Na druhý deň sa už varí samo. Stačí občas skontrolovať, zamiešať a priliať vínko. Zato chuť mäsa s chilli umocnená na záver brusnicovým a slivkovým lekvárom je vynikajúca.

4
porcie
30 minút
príprava
60-90 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso pokrájané na väčšie kocky dáme do misy a pridáme olej, paradajkový pretlak, bobkové listy, rozmarín, korenie na divinu, soľ, čierne korenie a rozdrvené chilli papričky.Premiešame.
  2. Mrkvu, zeler a petržlen postrúhame na hrubšom strúhadle, cibuľu porežeme na osminky.
  3. Pripravené mäso a zeleninu spojíme a premiešame v hrnci, kde sa bude aj variť. Odložíme do chladu cez noc.
  4. Na druhý deň prilejeme vývar a varíme, pričom občas premiešame a podlievame vínom.Varíme 1 - 1 1/2hodiny. Na záver pridáme slivkový lekvár a brusnicový kompót.
  5. Zelenina nám ragú krásne zahustí takže už nie je potrebné niečim zahusťovať. Podávame s brusnicovým kompótom a dobrým chlebíkom.