Srnčí chrbát so šošovicovým ragú podľa Vlastu Buriana
šéfkuchár Grandhotela**** v Starom Smokovci, 25. októbra 2018

Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
Suroviny
400 g (čistá váha) |
|
20 g |
|
100 ml |
|
5 g |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Šošovicové ragú: | |
100 g |
|
1 ks |
|
120 g |
|
5 g |
|
100 g |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Šošovicové ragú: V osolenej vode uvaríme šošovicu domäkka a scedíme. Na panvičke rozohrejeme olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, krátko restujeme, pridáme na malé kocky nakrájanú oravskú slaninu, poprášime korením karí a zalejeme smotanou, pridáme uvarenú šošovicu. Dochutíme soľou a čiernym korením.
- 2
Na panvici sprudka opečieme srnčí chrbát z každej strany a dáme do rúry zohriatej na 170 °C na 8 minút.
- 3
Na panvici, v ktorej sme opiekli mäso, orestujeme hladkú múku, zalejeme červeným vínom a metličkou rozmiešame. Krátko varíme za stáleho miešania. Do omáčky pridáme sušené hrozienka, dochutíme soľou a korením, zjemníme maslom. Pred podávaním mäso nakrájame na plátky.
Tiež srnčí chrbát:
- 2
Diskusia k receptu