Slaný koláč
Slaný koláč

Srnčí chrbát s olivami a so šunkou

valina - fotkavalina, 3. apríla 2022
Srnčí chrbát s olivami a so šunkou
Foto: valina

Tento slaný koláč je vhodný na každé pohostenie.

15
porcií
100 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
3 ks
150 ml
100 ml
150 g
150 g
1 bal.
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
 (na vymastenie formy)
hrsť  (na vysypanie formy)




Postup

  1. 1

    Vajcia premiešame a po troškách pridávame teplé mlieko, olej, preosiatu múku s kypriacim práškom. Okoreníme podľa chuti. Cesto netreba veľmi soliť, sú tam slané olivy a údenina. Vmiešame nakrájané olivy a bylinky

  2. 2

    Časť cesta vlejeme do vymastenej a vysypanej formy na srnčí chrbát. Po celej dĺžke formy do cesta dáme zrolované plátky šunky, znova zalejeme časťou cesta a zasa dáme zrolovanú šunku. Nakoniec zalejeme zvyšným cestom.

  3. 3

    Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 40 minút. Vyklopíme a necháme vychladnúť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia