Srnčí chrbát s olivami a so šunkou
Foto: valina
Tento slaný koláč je vhodný na každé pohostenie.
15
porcií
porcií
100 minút
príprava
príprava
40 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
250 g |
|
3 ks |
|
150 ml |
|
100 ml |
|
150 g |
|
150 g |
|
1 bal. |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
(na vymastenie formy) |
|
hrsť (na vysypanie formy) |
|
Postup
-
1
Vajcia premiešame a po troškách pridávame teplé mlieko, olej, preosiatu múku s kypriacim práškom. Okoreníme podľa chuti. Cesto netreba veľmi soliť, sú tam slané olivy a údenina. Vmiešame nakrájané olivy a bylinky
- 2
Časť cesta vlejeme do vymastenej a vysypanej formy na srnčí chrbát. Po celej dĺžke formy do cesta dáme zrolované plátky šunky, znova zalejeme časťou cesta a zasa dáme zrolovanú šunku. Nakoniec zalejeme zvyšným cestom.
- 3
Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 40 minút. Vyklopíme a necháme vychladnúť.
Tiež slaný koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu