Spišské zemiaky
	        Autor receptu: redakcia 	         
	        
	        Postup- Olúpané zemiaky nakrájame
na tenké plátky, rozložíme
na vymastený plech,
posolíme, posypeme rascou
a natrieme na ne plnku.
 - Tú získame tak, že v mlieku
namočené rožky, alebo žemle vytlačíme,
rozmiešame so žĺtkami, pridáme
prelisovaný cesnak,
soľ, petržlenovú vňať a nakoniec
opatrne vmiešame sneh
z bielkov.
 - Na plnku uložíme
ďalšiu vrstvu zemiakových
plátkov, posolíme a necháme
v horúcej rúre piecť. Po
chvíli zalejeme smotanou
rozšľahanou s vajcom
a povrch posypeme strúhankou.
 - Zapečieme v rúre do
červena, podávame s ľubovoľným
zeleninovým šalátom.
 
             
          
        
		  
		
		
          
         |