Špenátový koláč s lososom
Autor receptu: redakcia
8 porcií |
20 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup- Olivovým olejom vytrieme plech a rozložíme
jeden plát lístkového cesta. Na masle urestujeme
cibuľu a špenát, necháme vychladnúť. Vymiešame
riccotu, žĺtky, parmezán, muškátový oriešok, soľ,
korenie. Zmes vmiešame do špenátu a rozdelíme
na 2 časti.
- Jednu časť rozotrieme na prvý plát lístkového
cesta, na to poukladáme plátky lososa a zalejeme
druhou časťou zmesi. Navrch položíme druhý plát
lístkového cesta, vytvarujeme okraje, aby zmes
nevytiekla. Potrieme vyšľahaným vajcom a dáme
piecť pri 180 °C. Po upečení necháme chvíľu odstáť.
|